of 63966 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • CBS en Kadaster maken statistiek nieuwbouwtransacties. Na een leegstandsmonitor en een prijsindex voor commercieel vastgoed, slaan CBS en het Kadaster nu de handen ineen voor het maken van nieuwbouwstatistieken

  CBS en Kadaster maken statistiek nieuwbouwtransacties

  Kadaster Reageer
  Na een leegstandsmonitor en een prijsindex voor commercieel vastgoed, slaan CBS en het Kadaster nu de handen ineen voor het maken van nieuwbouwstatistieken. Het nieuwste alliantie-initiatief.
 • Topografie als ruggengraat: inzicht in Amsterdam. Van wijkontwikkeling tot handhaving taxistandplaatsen: thematische kaarten geven in een oogopslag inzicht.

  Topografie als ruggengraat: inzicht in Amsterdam

  Kadaster Reageer
  Van wijkontwikkeling tot handhaving taxistandplaatsen: thematische kaarten geven in een oogopslag inzicht. Als basis hiervoor gebruikt de gemeente Amsterdam de actuele locatiegegevens uit TOP10NL.
 • Woningtekort: hoe kom je van zorg tot een aanpak? Nederland komt woningen tekort en wil gasloos wonen. Wat te doen?

  Woningtekort: hoe kom je van zorg tot een aanpak?

  Kadaster Reageer
  Nederland komt woningen tekort en wil gasloos wonen. Wat te doen? Het Kadaster organiseerde vier regiobijeenkomsten waar beleidsmakers, bouwers en makelaars hun zorgen en ideeën deelden. De nood is hoog.
 • Inzages in de Basisregistratie Kadaster vernieuwd. Het gaat om informatie over objecten, hypotheken en personen. Gebruikers hebben met de vernieuwingen meegedacht.

  Inzages in de Basisregistratie Kadaster vernieuwd

  Kadaster Reageer
  Het afgelopen halfjaar zijn de inzages in de Basisregistratie Kadaster (BRK) vernieuwd. Het gaat om informatie over objecten, hypotheken en personen. Onze gebruikers hebben met de vernieuwingen meegedacht.
 • Wonen langs de snelweg blijft in trek. Is wonen binnen een geluidszone goedkoper omdat je er overlast ervaart? En vertrekken woningeigenaren er eerder vanwege diezelfde overlast?

  Wonen langs de snelweg blijft in trek

  Kadaster Reageer
  Is wonen binnen een geluidszone goedkoper omdat je er overlast ervaart? En vertrekken woningeigenaren er eerder vanwege diezelfde overlast? Het Kadaster zocht het uit.
 • Soest experimenteert in Proeftuin Omgevingswet. Soest ontwikkelde samen met enkele partners een viewer: software die ruimtelijke informatie slim bij elkaar pakt en toegankelijk maakt

  Soest experimenteert in Proeftuin Omgevingswet

  Kadaster Reageer
  De gemeente Soest ontwikkelde samen met enkele partners een viewer: software die ruimtelijke informatie slim bij elkaar pakt en toegankelijk maakt. Een experiment uit de Proeftuin Omgevingswet.
 • Verhuiswensen ouderen komen maar moeilijk uit. Het is moeilijk een geschikte seniorenwoning te vinden.

  Verhuiswensen ouderen komen maar moeilijk uit

  Kadaster Reageer
  Van alle senioren in een koopwoning wil 6,6% verhuizen. Het lukt maar 2,3%. In Utrecht komt de verhuiswens het meest uit, in Drenthe het minst. Het is moeilijk een geschikte seniorenwoning te vinden.
 • Gebiedsontwikkeling voor een duurzaam Goeree. Een sterkere agrarische structuur, ruimte voor nieuwe natuur, recreatie, energieneutraal wonen. En een locatie voor windmolens. Goeree deed het.

  Gebiedsontwikkeling voor een duurzaam Goeree

  Kadaster Reageer
  Een sterkere agrarische structuur, ruimte voor nieuwe natuur, recreatie, energieneutraal wonen. En een locatie voor windmolens. Goeree deed het. Door grondgebruik en eigendom anders in te richten.

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen