of 63966 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Doorstroming op de woningmarkt in Nieuwegein. Hoe kun je als gemeente de doorstroming stimuleren?

  Doorstroming op de woningmarkt in Nieuwegein

  Kadaster Reageer
  Nieuwegein vergrijst en de lokale woningmarkt zit op slot. Hoe kun je als gemeente de doorstroming stimuleren? Een verhuiscoach adviseert er met succes oudere huurders én eigenaren van een …
 • Schadevergoeding Nepal? Alleen met eigendomsbewijs. Zonder bewijs, geen schadevergoeding na een aardbeving. Het Kadaster werkt met Nepal en UN Habitat om dit aan te pakken

  Schadevergoeding Nepal? Alleen met eigendomsbewijs

  Kadaster Reageer
  Bij een kwart van de percelen in Nepal is het eigendom onduidelijk. En zonder bewijs, geen schadevergoeding na een aardbeving. Het Kadaster werkt met Nepal en UN Habitat om dit aan te pakken.
 • Audit toont hoge kwaliteit Basisregistratie Topografie. Ministerie BZK: “De BRT staat –letterlijk- positief op de kaart!”

  Audit toont hoge kwaliteit Basisregistratie Topografie

  Kadaster Reageer
  Het Kadaster laat als bronhouder van de Basisregistratie Topografie (BRT) eens in de drie jaar de kwaliteit toetsen. Welke waarde hebben de audits voor het ministerie BZK en gebruiker HAS University?
 • Workshop Gebiedsscan op congres Omgevingswet. Alle omgevingsdata in een online platform.

  Workshop Gebiedsscan op congres Omgevingswet

  Kadaster Reageer
  Op 27 september is het congres ‘Omgevingswet: Leren van de pioniers’. Het Kadaster verzorgt met gemeenten Utrecht en Eindhoven de workshop Pilot Gebiedsscan: alle omgevingsdata in een online platform.
 • Waterbedrijf vindt beste tracé nieuwe waterleiding. Welk tracé tussen Groningen en de Eemshaven heeft de minste impact op de omgeving?

  Waterbedrijf vindt beste tracé nieuwe waterleiding

  Kadaster Reageer
  Waterbedrijf Groningen wil nieuwe waterleidingen aanleggen. Maar welk tracé tussen Groningen en de Eemshaven heeft de minste impact op de omgeving? De Tracéplanner van het Kadaster bracht uitkomst.
 • Woningtekort: hoe meet je dat eigenlijk? Nederland wil gasloos wonen, maar komt woningen tekort. Hoe groot is dat tekort, wat zou het moeten zijn en hoe meet je het eigenlijk?

  Woningtekort: hoe meet je dat eigenlijk?

  Kadaster Reageer
  Nederland wil gasloos wonen, maar komt woningen tekort. Hoe groot is dat tekort, wat zou het moeten zijn en hoe meet je het eigenlijk?
 • Kadaster onderzoekt het effect van de Starterslening. Hoeveel starters telt een gemeente en hoeveel maken er gebruik van de Starterslening?

  Kadaster onderzoekt het effect van de Starterslening

  Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Reageer
  Hoeveel starters telt een gemeente en hoeveel maken er gebruik van de Starterslening? Het Kadaster brengt in opdracht van gemeenten in kaart hoeveel starters een woning kopen en of dat met een Starterslening is.
 • WOZ-waarden nu voor elke gemeente online. Focus wordt verlegd van hulp bij het aansluiten, naar het verbeteren van de kwaliteit van de gegevens.

  WOZ-waarden nu voor elke gemeente online

  Kadaster Reageer
  Alle gemeenten in Nederland zijn nu aangesloten op de Landelijke Voorziening Waarde Onroerende Zaken (LV WOZ). De WOZ-waarden van alle woningen zijn daarom nu op te vragen in het WOZ-waardeloket.
 • Woning verkopen? Juli en december beste maanden. Beleid kan invloed hebben op seizoenpatroon

  Woning verkopen? Juli en december beste maanden

  Kadaster Reageer
  Worden in de zomer veel huizen verkocht of liggen we liever massaal op het strand? Wat is eigenlijk het effect van seizoenen op de woningverkoop? Het Kadaster zocht het voor u uit.
 • Steeds meer bewoners grote steden verlaten de stad. Bewoners in de vier grote steden verhuizen steeds meer naar buurtgemeenten buiten de stad.

  Steeds meer bewoners grote steden verlaten de stad

  Kadaster Reageer
  Bewoners in de vier grote steden verhuizen steeds meer naar buurtgemeenten buiten de stad. Dit blijkt uit onderzoek van het Kadaster naar het verhuisgedrag van bewoners uit de vier grote steden.

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen