of 59250 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Ruim 30 jaar duurde het voordat het gebied Olst-Wesepe opnieuw ingericht werd. De verkaveling gaf de economie in het gebied een impuls.

  Verkavelen geeft economie een impuls

  Reageer
  Ruim 30 jaar duurde het voordat het gebied Olst-Wesepe opnieuw ingericht werd. Maar toen de verkaveling uiteindelijk werd opgestart was het ook binnen drie jaar allemaal geregeld. De verkaveling gaf …
 • De gemeente Groningen stapte in februari 2015 over van Massale output AKR naar BRK Levering. Wat waren hun ervaringen de afgelopen maanden?

  Groningen overgestapt op BRK Levering

  Reageer
  De gemeente Groningen stapte in februari 2015 over van Massale output AKR naar BRK Levering. Wat waren hun ervaringen de afgelopen maanden? Technisch specialist Arjan Velvis is aan het woord.
 • Kennissessie over 3D en de Omgevingswet

  Kennissessie over 3D en de Omgevingswet

  Reageer
  In de kennissessie ‘3D en de Omgevingswet’ die 16 juni werd gehouden, stond het gebruik van 3D-modellen bij het plannen van onze leefomgeving centraal.
 • Het Kadaster geeft een workshop BRK Levering op het DataLand-congres. Ook kunt u bij onze stand vragen stellen over geo-data.

  Workshop BRK Levering op het DataLand-congres

  Reageer
  Bezoek het Kadaster op 18 juni tijdens het DataLand-congres Het Kadaster geeft een workshop BRK Levering op het DataLand-congres. Ook kunt u bij onze stand vragen stellen over geo-data.
 • Meer inzicht in effect verkavelen op landbouwverkeer

  Meer inzicht in effect verkavelen op landbouwverkeer

  Reageer
  Wat is het effect van grondruil op het aantal verkeersbewegingen in een gebied? Het Kadaster en Wageningen Universiteit hebben een nieuw verrijkt onderzoek gedaan naar agrarische verkeersbewegingen.
 • Zwolle onderbouwt woonbeleid met Woningmarktrapportage

  Zwolle onderbouwt woonbeleid met Woningmarktrapportage

  Reageer
  De stad Zwolle is volop in ontwikkeling. Zo ook de Zwolse woningmarkt. De ontwikkeling daarvan speelt zich hoofdzakelijk af binnen de bestaande woningvoorraad. De gemeente Zwolle zocht naar antwoord …
 • Dronten bouwt één handzame bron van geo-informatie. alle geo-informatie samengepakt in één bronbestand, de ‘integrale kaart’.

  Dronten bouwt één handzame bron van geo-informatie

  Reageer
  Geen afzonderlijke bestanden meer voor de Basisregistraties Adressen en Gebouwen, topografie of beheer van de openbare ruimte. Het lukte de gemeente Dronten: alle geo-informatie samengepakt in …

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster