of 62284 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Woningtekort: hoe kom je van zorg tot een aanpak? Nederland komt woningen tekort en wil gasloos wonen. Wat te doen?

  Woningtekort: hoe kom je van zorg tot een aanpak?

  Kadaster Reageer
  Nederland komt woningen tekort en wil gasloos wonen. Wat te doen? Het Kadaster organiseerde vier regiobijeenkomsten waar beleidsmakers, bouwers en makelaars hun zorgen en ideeën deelden. De nood is hoog.
 • Inzages in de Basisregistratie Kadaster vernieuwd. Het gaat om informatie over objecten, hypotheken en personen. Gebruikers hebben met de vernieuwingen meegedacht.

  Inzages in de Basisregistratie Kadaster vernieuwd

  Kadaster Reageer
  Het afgelopen halfjaar zijn de inzages in de Basisregistratie Kadaster (BRK) vernieuwd. Het gaat om informatie over objecten, hypotheken en personen. Onze gebruikers hebben met de vernieuwingen meegedacht.
 • Wonen langs de snelweg blijft in trek. Is wonen binnen een geluidszone goedkoper omdat je er overlast ervaart? En vertrekken woningeigenaren er eerder vanwege diezelfde overlast?

  Wonen langs de snelweg blijft in trek

  Kadaster Reageer
  Is wonen binnen een geluidszone goedkoper omdat je er overlast ervaart? En vertrekken woningeigenaren er eerder vanwege diezelfde overlast? Het Kadaster zocht het uit.
 • Soest experimenteert in Proeftuin Omgevingswet. Soest ontwikkelde samen met enkele partners een viewer: software die ruimtelijke informatie slim bij elkaar pakt en toegankelijk maakt

  Soest experimenteert in Proeftuin Omgevingswet

  Kadaster Reageer
  De gemeente Soest ontwikkelde samen met enkele partners een viewer: software die ruimtelijke informatie slim bij elkaar pakt en toegankelijk maakt. Een experiment uit de Proeftuin Omgevingswet.
 • Verhuiswensen ouderen komen maar moeilijk uit. Het is moeilijk een geschikte seniorenwoning te vinden.

  Verhuiswensen ouderen komen maar moeilijk uit

  Kadaster Reageer
  Van alle senioren in een koopwoning wil 6,6% verhuizen. Het lukt maar 2,3%. In Utrecht komt de verhuiswens het meest uit, in Drenthe het minst. Het is moeilijk een geschikte seniorenwoning te vinden.
 • Gebiedsontwikkeling voor een duurzaam Goeree. Een sterkere agrarische structuur, ruimte voor nieuwe natuur, recreatie, energieneutraal wonen. En een locatie voor windmolens. Goeree deed het.

  Gebiedsontwikkeling voor een duurzaam Goeree

  Kadaster Reageer
  Een sterkere agrarische structuur, ruimte voor nieuwe natuur, recreatie, energieneutraal wonen. En een locatie voor windmolens. Goeree deed het. Door grondgebruik en eigendom anders in te richten.
 • Bouwdrift stuwt grondverkopen gemeenten weer op. Er is een geleidelijke, maar gestage toename van de activiteit van gemeenten

  Bouwdrift stuwt grondverkopen gemeenten weer op

  Kadaster Reageer
  Het land schreeuwt na de crisisjaren om nieuwe woningen. Het grootste knelpunt bij alle bouwdrift leek tot nu toe de schaarste aan bouwvakkers. Veel van hen verkozen tijdens de crisis van tien jaar geleden een ander …
 • Kadaster helpt Bodegraven in strijd tegen leegstand. Een toegankelijk, compact, aantrekkelijk en toekomstbestendig centrum. Hoe krijg je zo’n proces op gang met alle vastgoedeigenaren?

  Kadaster helpt Bodegraven in strijd tegen leegstand

  Kadaster Reageer
  Een toegankelijk, compact, aantrekkelijk en toekomstbestendig centrum. Dat is het doel van de gemeente Bodegraven–Reeuwijk. Maar hoe krijg je zo’n proces op gang met alle vastgoedeigenaren?
 • Congres Stedelijke Kavelruil toont belang proces. De toegevoegde waarde zit niet altijd in het daadwerkelijke ruilen, maar vooral in het proces.

  Congres Stedelijke Kavelruil toont belang proces

  Kadaster Reageer
  Op 5 april vond het congres 'Stedelijke kavelruil in de praktijk' plaats. Conclusie van de aanwezigen? De toegevoegde waarde zit niet altijd in het daadwerkelijke ruilen, maar vooral in het proces.
 • Congres stedelijke kavelruil in de praktijk. Alles over werkwijze, randvoorwaarden, ontwikkelingen, financiële aspecten en ervaringen van de eerste pilotprojecten.

  Congres stedelijke kavelruil in de praktijk

  Kadaster Reageer
  Donderdag 5 april 2018 vindt in Zaanstad het congres ‘Stedelijke kavelruil in de praktijk’ plaats. Alles over werkwijze, randvoorwaarden, ontwikkelingen, financiële aspecten en ervaringen van de eerste …

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen