of 62284 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • De Amazone beschermen via betere landregistratie. Ontbossing bereikt recordomvang

  De Amazone beschermen via betere landregistratie

  Kadaster Reageer
  Goede landregistratie en kennis van criminologie zorgen samen voor een goede aanpak van ontbossing en illegale houtkap. Het Kadaster en criminoloog Tim Boekhout van Solinge sloegen de handen uiteen.
 • Harderwijk wil toerisme op vakantieparken een impuls geven en onbedoelde bewoning tegengaan.

  Hoe wil Harderwijk dat vakantieparken worden gebruikt?

  Kadaster 1 reactie
  Harderwijk wil toerisme op vakantieparken een impuls geven en onbedoelde bewoning tegengaan. Welke oplossing is realistisch? Het Kadaster analyseerde de eigendom- en vastgoedsituatie.
 • Kadaster en CBS meten spanning op woningmarkt. Minder koopstarters, ouder wordende doorstromers, verkoopprijzen boven de vraagprijs. Hoe groot is de spanning?

  Kadaster en CBS meten spanning op woningmarkt

  Kadaster Reageer
  Minder koopstarters, ouder wordende doorstromers, verkoopprijzen boven de vraagprijs. Hoe groot is de spanning op de woningmarkt? Kadaster en CBS brachten het in beeld voor het ministerie van BZK.
 • Kadaster verrast met diversiteit op de werkvloer. Er worden hiervoor zelfs bewust werkplekken gecreëerd.

  Kadaster verrast met diversiteit op de werkvloer

  Kadaster Reageer
  Landmeters, grenzen en kaarten. Daar staat het Kadaster om bekend. Maar wist u dat het Kadaster zich sterk maakt voor diversiteit? En hiervoor zelfs bewust werkplekken creëert?
 • Doorstroming op de woningmarkt in Nieuwegein. Hoe kun je als gemeente de doorstroming stimuleren?

  Doorstroming op de woningmarkt in Nieuwegein

  Kadaster Reageer
  Nieuwegein vergrijst en de lokale woningmarkt zit op slot. Hoe kun je als gemeente de doorstroming stimuleren? Een verhuiscoach adviseert er met succes oudere huurders én eigenaren van een …
 • Schadevergoeding Nepal? Alleen met eigendomsbewijs. Zonder bewijs, geen schadevergoeding na een aardbeving. Het Kadaster werkt met Nepal en UN Habitat om dit aan te pakken

  Schadevergoeding Nepal? Alleen met eigendomsbewijs

  Kadaster Reageer
  Bij een kwart van de percelen in Nepal is het eigendom onduidelijk. En zonder bewijs, geen schadevergoeding na een aardbeving. Het Kadaster werkt met Nepal en UN Habitat om dit aan te pakken.
 • Audit toont hoge kwaliteit Basisregistratie Topografie. Ministerie BZK: “De BRT staat –letterlijk- positief op de kaart!”

  Audit toont hoge kwaliteit Basisregistratie Topografie

  Kadaster Reageer
  Het Kadaster laat als bronhouder van de Basisregistratie Topografie (BRT) eens in de drie jaar de kwaliteit toetsen. Welke waarde hebben de audits voor het ministerie BZK en gebruiker HAS University?
 • Workshop Gebiedsscan op congres Omgevingswet. Alle omgevingsdata in een online platform.

  Workshop Gebiedsscan op congres Omgevingswet

  Kadaster Reageer
  Op 27 september is het congres ‘Omgevingswet: Leren van de pioniers’. Het Kadaster verzorgt met gemeenten Utrecht en Eindhoven de workshop Pilot Gebiedsscan: alle omgevingsdata in een online platform.

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen