of 59345 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Welke bodemsoort is het duurst? Waarom is de ene bodemsoort duurder dan de andere? En in hoeverre bepaalt dit de regionale grondprijzen?

  Welke bodemsoort is het duurst?

  2 reacties
  Waarom is de ene bodemsoort duurder dan de andere? En in hoeverre bepaalt dit de regionale grondprijzen? Het Themabericht Grondsoort en Grondprijs laat het zien. Met gegevens van het Kadaster.
 • Energieneutraal renoveren? Kantoor vol Energie! Bestaande kantoren renoveren tot energieneutrale gebouwen. Het programma Kantoor vol Energie is de aanjager. Hoe groot is de uitdaging? Het Kadaster maakte overzichtskaarten van de vier grote steden.

  Energieneutraal renoveren? Kantoor vol Energie!

  Reageer
  Bestaande kantoren renoveren tot energieneutrale gebouwen. Het programma Kantoor vol Energie is de aanjager. Hoe groot is de uitdaging? Het Kadaster maakte overzichtskaarten van de vier grote steden.
 • Het woningbezit onder 70-plussers is het grootst in 'rijkeluisgemeenten' langs de kust, in het Gooi en in krimpgebieden

  Oudere woningbezitter dreigend probleem krimpgebieden

  Reageer
  Het woningbezit onder 70-plussers is het grootst in 'rijkeluisgemeenten' langs de kust, in het Gooi en in krimpgebieden. Dat blijkt uit een analyse die het Kadaster uitvoerde voor Binnenlands Bestuur.
 • Hoeveel partijen verhuren woningen in Haarlem?

  Hoeveel partijen verhuren woningen in Haarlem?

  Reageer
  De Woningwet verplicht gemeenten, huurdersorganisaties en corporaties samen afspraken te maken. Hoeveel sociale huurwoningen zijn nodig? Elan Wonen vroeg zich af: hoeveel andere verhuurders zijn …
 • Gemeentelijk vastgoed, zorgvastgoed

  Gemeentelijk vastgoed, zorgvastgoed: kopen of verkopen?

  Reageer
  De Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2016 bevat de laatste ontwikkelingen in zorgvastgoed en gemeentelijk vastgoed. Het Kadaster onderzocht de aan– en verkopen van zorginstellingen en marktpartijen.
 • Grondpuzzel op Goeree-Overflakkee: voor wat hoort wat. Zoveel partijen, zoveel belangen. De gemeente en het Kadaster brachten hen aan tafel.

  Grondpuzzel op Goeree-Overflakkee: voor wat hoort wat

  Reageer
  “Wij gunnen de natuur ruimte, als wij windmolens mogen plaatsen”, zo stelden de boeren. “Alleen wie een windmolen plaatst, mag provinciegrond kopen”, stelde de provincie. Zoveel partijen, zoveel …
 • Welke maatregelen passen bij woningmarkt Overijssel? Is het zinvol om de starterslening voort te zetten of zijn andere maatregelen nodig?

  Welke maatregelen passen bij woningmarkt Overijssel?

  Reageer
  De Provincie Overijssel wil weten of maatregelen op de woningmarkt nodig zijn en zo ja welke? Is het zinvol om de starterslening voort te zetten of zijn andere maatregelen nodig? De Provinciale Staten gaven opdracht …

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster