of 59329 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Ruilen tegen leegstand in Steenwijk. Tips en tricks van ruilen in de binnenstad als instrument tegen leegstand.

  Ruilen tegen leegstand in Steenwijk

  Reageer
  Kavelruil blaast Steenwijks centrum leven in. “Er komt nu duidelijkheid en beweging, tot nu toe gebeurde er niets.” Tips en tricks van ruilen in de binnenstad als instrument tegen leegstand.
 • Overijssel stimuleert stedelijke kavelruil

  Overijssel stimuleert stedelijke kavelruil

  Reageer
  Na pilots in Nijverdal en Steenwijkerland gaat de provincie Overijssel stedelijke kavelruil bij meer gemeenten stimuleren. Vrijwillig ruilen van onroerend goed om leegstand in binnensteden te bestrijden.
 • Leegstandsmonitor brengt leegstand in beeld. Waar in Nederland staan woningen, winkels, scholen of kantoren leeg?

  Leegstandsmonitor brengt leegstand in beeld

  Reageer
  Het CBS, Geonovum en het Kadaster hebben op 17 februari de nieuwe Leegstandsmonitor gepresenteerd. Deze brengt voor alle Nederlandse gemeenten de leegstand van gebouwen in beeld.
 • Welke bodemsoort is het duurst? Waarom is de ene bodemsoort duurder dan de andere? En in hoeverre bepaalt dit de regionale grondprijzen?

  Welke bodemsoort is het duurst?

  2 reacties
  Waarom is de ene bodemsoort duurder dan de andere? En in hoeverre bepaalt dit de regionale grondprijzen? Het Themabericht Grondsoort en Grondprijs laat het zien. Met gegevens van het Kadaster.
 • Energieneutraal renoveren? Kantoor vol Energie! Bestaande kantoren renoveren tot energieneutrale gebouwen. Het programma Kantoor vol Energie is de aanjager. Hoe groot is de uitdaging? Het Kadaster maakte overzichtskaarten van de vier grote steden.

  Energieneutraal renoveren? Kantoor vol Energie!

  Reageer
  Bestaande kantoren renoveren tot energieneutrale gebouwen. Het programma Kantoor vol Energie is de aanjager. Hoe groot is de uitdaging? Het Kadaster maakte overzichtskaarten van de vier grote steden.
 • Het woningbezit onder 70-plussers is het grootst in 'rijkeluisgemeenten' langs de kust, in het Gooi en in krimpgebieden

  Oudere woningbezitter dreigend probleem krimpgebieden

  Reageer
  Het woningbezit onder 70-plussers is het grootst in 'rijkeluisgemeenten' langs de kust, in het Gooi en in krimpgebieden. Dat blijkt uit een analyse die het Kadaster uitvoerde voor Binnenlands Bestuur.

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster