of 59274 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Scholen, kerken, buurthuizen, bibliotheken. Hoeveel gebouwen heb je nodig als ze vaker op meerdere manieren worden gebruikt? Of als de bevolking krimpt? Provincie Gelderland vroeg het Kadaster het maatschappelijk vastgoed in kaart te brengen.

  Hoeveel maatschappelijk vastgoed wil Gelderland?

  Reageer
  Scholen, kerken, buurthuizen, bibliotheken. Hoeveel gebouwen heb je nodig als ze vaker op meerdere manieren worden gebruikt? Of als de bevolking krimpt? Provincie Gelderland vroeg het Kadaster het maatschappelijk …
 • Samen met gemeenten voorbereiden op Omgevingswet. Voor de invoering van de Omgevingswet moet onder meer het proces van bouwvergunningen aangepast worden op de nieuwe wet. Daarom verkennen Kadaster en gemeente Emmen samen het bouwvergunningenproces in een pilot.

  Samen met gemeenten voorbereiden op Omgevingswet

  Reageer
  Voor de invoering van de Omgevingswet moet onder meer het proces van bouwvergunningen aangepast worden op de nieuwe wet. Daarom verkennen Kadaster en gemeente Emmen samen het bouwvergunningenproces in een pilot.
 • Hoeveel landbouwverkeer rijdt waar en waar naartoe?

  Hoeveel landbouwverkeer rijdt waar en waar naartoe?

  Reageer
  “We zien dat wegbeheerders worstelen met de plek op de weg voor landbouwverkeer. De landbouwvoertuigen hebben geen kenteken, waardoor het onduidelijk is om hoeveel verkeer het gaat. Samen met het Kadaster hebben …
 • Zelfrijdend voertuig? Nauwkeurige plaatsbepaling! “Autonoom rijden kan een oplossing zijn voor het openbaar vervoer in landelijk gebied.”

  Zelfrijdend voertuig? Nauwkeurige plaatsbepaling!

  Reageer
  “Autonoom rijden kan een oplossing zijn voor het openbaar vervoer in landelijk gebied.” Provincie Gelderland test de zelfrijdende WEpod op de openbare weg. Het Kadaster helpt bij de plaatsbepaling. De …
 • Help gegevens adressen en gebouwen te verbeteren. Hoe werkt het terugmelden van gegevensfouten?

  Help gegevens adressen en gebouwen te verbeteren

  Reageer
  Door gegevensfouten terug te melden, helpt u om de kwaliteit ervan te verbeteren. Woningcorporatie Woonzorg Nederland doet het al bij de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG). U ook?
 • Ruilen tegen leegstand in Steenwijk. Tips en tricks van ruilen in de binnenstad als instrument tegen leegstand.

  Ruilen tegen leegstand in Steenwijk

  Reageer
  Kavelruil blaast Steenwijks centrum leven in. “Er komt nu duidelijkheid en beweging, tot nu toe gebeurde er niets.” Tips en tricks van ruilen in de binnenstad als instrument tegen leegstand.
 • Overijssel stimuleert stedelijke kavelruil

  Overijssel stimuleert stedelijke kavelruil

  Reageer
  Na pilots in Nijverdal en Steenwijkerland gaat de provincie Overijssel stedelijke kavelruil bij meer gemeenten stimuleren. Vrijwillig ruilen van onroerend goed om leegstand in binnensteden te bestrijden.

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Stedelijke Herverkaveling

DOSSIERS

Stedelijke ontwikkelingen

Whitepapers

Het Kadaster