of 64204 LinkedIn

Kadaster

Het Kadaster registreert en levert informatie over geografie en over de ligging van vastgoed in Nederland.

 

Als u met de ogen van het Kadaster naar Nederland kijkt, ziet u land en water gekoppeld aan informatie. Wat is van wie, waar lopen de grenzen en hoe is Nederland vormgegeven onder en boven de grond? En daarnaast ziet u ruimtelijke ontwikkelingen: waar zijn nog mogelijkheden om natuur of water te

realiseren, waar kan de landbouwstructuur verbeterd worden of zijn er mogelijkheden voor gronden ruilen in de stad? Het Kadaster beschikt over een schat aan informatie over alles wat eigendom- en locatiegebonden is. Met deze informatie kunnen vele vragen beantwoord worden.

 

Wij hebben een team van enthousiaste experts die ijzersterk zijn in het vinden van creatieve maatwerkoplossingen. Door geo-informatie slim in te zetten en te koppelen aan uw eigen of andere databestanden ontstaan vaak verrassende uitkomsten.


 • Holwerd aan Zee: belangen van boeren in beeld. Kansen en knelpunten van vrijwillige kavelruil

  Holwerd aan Zee: belangen van boeren in beeld

  Kadaster 2 reacties
  De zeedijk doorbreken, aansluiten op de Waddenzee en een getijdenmeer aanleggen. Wat betekent ‘Holwerd aan Zee’ voor de boeren? Het Kadaster verkende kansen en knelpunten van vrijwillige kavelruil.
 • Wijkpaspoort helpt bij plannen aardgasvrije woningen. Een helder overzicht per wijk of buurt.

  Wijkpaspoort helpt bij plannen aardgasvrije woningen

  Kadaster Reageer
  In 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn. Gemeenten komen daarom eind 2021 met een 1e plan: de Transitievisie Warmte. Het Wijkpaspoort helpt bij het opstellen en uitvoeren hiervan.
 • Samenwerking is onontbeerlijk voor een vitaal platteland. Samenwerking in de gebiedsgerichte aanpak is de weg naar een duurzamere landbouw.

  Samenwerking is onontbeerlijk voor een vitaal platteland

  Kadaster Reageer
  Voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland en Marjolein Jansen, lid van de raad van bestuur bij het Kadaster, ondertekenden dinsdag een overeenkomst om de samenwerking tussen beide partijen te bekrachtigen. …
 • Met Artificial Intelligence snel digitale kaart updaten

  Met Artificial Intelligence snel digitale kaart updaten

  Kadaster Reageer
  Snel en geautomatiseerd wijzigingen ontdekken in luchtfoto’s om daarmee een digitale kaart te updaten. Dat was de uitdaging van de proeftuin Automatische Mutatiesignalering voor de Basisregistratie …
 • Zonpotentie berekenen met basisregistraties. Inzichten voor RES-regio’s en gemeenten

  Zonpotentie berekenen met basisregistraties

  Kadaster Reageer
  Hoe bereken je hoeveel dakoppervlak geschikt is voor het opwekken van energie door middel van  zonnepanelen? Bekijk de  video  met onze expert Energietransitie Martin Tillema.
 • Standplaatsen van woonwagens in beeld. Enquête gemeenten gaf geen compleet beeld

  Standplaatsen van woonwagens in beeld

  Kadaster 4 reacties
  Overheden moeten beleid maken dat ruimte geeft om in een woonwagen te wonen. Maar hoeveel woonwagens zijn er eigenlijk in Nederland? Aan welk aantal is behoefte? En hoe meet je of het beleid slaagt? Adviesbureau …
 • Hoe voorkom je achteruitgang van landschap en kust? Met de Monitor Landschap en Kustpact Monitor zijn veranderingen in het landschap te volgen.

  Hoe voorkom je achteruitgang van landschap en kust?

  Kadaster Reageer
  De druk op de ruimte in Nederland neemt toe. Zo ook de zorgen over de kwaliteit van landschap en kust. Met de Monitor Landschap en Kustpact Monitor zijn veranderingen in het landschap te   volgen.
 • Herverkaveling Bargerveen helpt landbouw en natuur. Onder procesbegeleiding van het Kadaster

  Herverkaveling Bargerveen helpt landbouw en natuur

  Kadaster Reageer
  De belangen van boeren en natuurbeheerders botsen regelmatig bij gebiedsontwikkeling. Herverkaveling loste de patstelling op in het Drentse Bargerveen. Een verbetering voor landbouw en natuur.

Contactgegevens

Postbus 9046, 7300 GH  Apeldoorn

Hofstraat 110, 7311 KZ  Apeldoorn

Telefoon (088) 183 4700

www.Kadaster.nl

Maatwerk en Advies

E mail adviesenmaatwerk@kadaster.nl

Meest gelezen

Webinar Toekomstbestendige centrumgebieden

Webinar 'Invloed coronacrisis op de Woningmarkt'

Het Kadaster

DOSSIERS

Stedelijke Herverkaveling

Whitepapers

Stedelijke ontwikkelingen