of 59250 LinkedIn

JS Consultancy

Het managen van overheidsvraagstukken wordt met de tijd complexer.  Dit maakt dat de traditionele control (P&C) niet altijd meer toereikend is. Voor sturing en verantwoording is meer integrale verbinding binnen en buiten de organisatie noodzakelijk. Net als  meer adequate en flexibele controlarrangementen.

Professionals op vaste of tijdelijke basis

De  huidige ontwikkelingen en diens impact op control roepen steeds luider om ervaren controllers als verbindingsofficieren. Mensen met verfrissende competenties, met het vermogen om te inspireren en communiceren en met de kracht om van buiten naar binnen te werken. Onze professionals zijn die mensen en zij gaan graag voor u aan de slag, op vaste of tijdelijke basis.

 

Young professionals
JS Consultancy is marktleider op het gebied van werving en selectie, opleiding en detachering van young professionals bij gemeenten. Van de G4 tot kleinere en middelgrote gemeenten, provincies en waterschappen. Young professionals gaan aan de slag bij een overheidsorganisatie en krijgen tegelijkertijd een gedegen en innovatieve praktijkopleiding en coaching via onze Public Academy.

 

Over JS Consultancy
JS Consultancy levert al meer dan twintig jaar een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van overheids- en non-profitorganisaties én het ontwikkelen en bemiddelen van (young) professionals. Dit doen we met gespecialiseerde diensten op het gebied van interim, opleidingen en werving & selectie.

 

We ontwikkelen visie en vertalen die in een aanpak met praktische oplossingen. Zo werken we samen met u aan de realisatie van  uw (organisatie)doelstellingen.


 • Het hele brein, de hele controller. Hoe moet je als controller naar jouw organisatie kijken, als rekenmeester of als psycholoog?

  Het hele brein, de hele controller

  Reageer

  Onze wereld hangt van oordelen aan elkaar. Onze genen aangevuld met ervaringen (nature and nurture) bepalen in grote mate hoe wij als mens tegen de wereld aankijken. Ieder doet dat vanuit zijn of haar perspectief wat maakt dat het wonderbaarlijker is als wij elkaar WEL begrijpen in plaats van niet. Dus hoe moet je als controller naar jouw organisatie kijken, als rekenmeester of als psycholoog? Samen met het Zijlstra Center (VU) zorgen wij dat de eerste lichting van Young Public Controllers hier zicht op krijgen.

 • Docenten Zijlstra Center: ‘Wij leiden dé jonge talenten voor de overheid op’

  Docenten Zijlstra Center: ‘Wij leiden dé jonge talenten voor de overheid op’

  Reageer

  Het Zijlstra Center van de VU Amsterdam en JS Consultancy bieden een interessant opleidings- en praktijkprogramma voor pas afgestudeerde jongeren met een economische of aanverwante opleiding. Hoofddocenten Tjerk Budding en Pieter Veen gaan in op de kracht van hun opleiding en de betekenis voor de overheid.

 • Wees een controller van vertrouwen en geluk! Waardeer informatie vooral om de voorspellende waarde.

  Wees een controller van vertrouwen en geluk!

  Reageer

  In een tijd waarin Google op basis van surfgedrag de uitbraak van een virus kan voorspellen, wordt het tijd dat wij als controllers informatie vooral gaan waarderen om de voorspellende waarde. Informatie waarderen als basis voor het goede gesprek in plaats van om de verantwoordingswaarde. Maar als we informatie op die manier gaan waarderen,  dragen we dan bij aan een gelukkigere werkomgeving of vergroten we alleen maar de afbreukrisico’s?

 • Een controlteam met sociologen, sterrenkundigen en bedrijfseconomen. Hoe zit het met de controlfunctie in uw gemeente? Zitten daar alleen de bedrijfseconomen die met hun modellen de wereld beschouwen?

  Een controlteam met sociologen, sterrenkundigen en bedrijfseconomen

  Reageer

  Binnen vele vakgebieden wordt soms nog aarzelend, maar met groot succes, de input van andere vakdisciplines toegelaten. Hoe zit dat met de controlfunctie in uw gemeente? Zitten daar alleen de bedrijfseconomen die met hun modellen de wereld beschouwen? Of heeft u ook een (organisatie)psycholoog in het team, die meekijkt naar de gevolgen van individuele drijfveren op de resultaten van het team of de organisatie?

 • De controller als facilitator bij innovatie. Innoveert uw gemeente wel voldoende en stelt zij daar ook structureel middelen voor beschikbaar?

  De controller als facilitator bij innovatie

  Reageer

  Innoveert uw gemeente wel voldoende en stelt zij daar ook structureel middelen voor beschikbaar, of blijft het bij een project of  programma hier en daar op het moment dat het water aan de lippen staat?

 • Banken zien reputatieschade als risicofactor; hoe is dat bij uw gemeente? En wat betekent dat dan weer voor het werk van de controller of voor de governance binnen de gemeente?

  Banken zien reputatieschade als risicofactor; hoe is dat bij uw gemeente?

  Reageer

  ‘Banken zien reputatieschade voor het eerst als risicofactor.’ Op zich opmerkelijk nieuws van een sector die zich over haar reputatie toch al sinds de val van Lehman zorgen zou moeten maken. Maar maken gemeenten, hoewel het fenomeen bekend is, zich ook wel ‘genoeg’ zorgen over hun reputatie? En wat betekent dat dan weer voor het werk van de controller of voor de governance binnen de gemeente?

 • Maastrichtse raad heeft geen grip op samenwerkings­verbanden, maar wie dan wel?

  Maastrichtse raad heeft geen grip op samenwerkings­verbanden, maar wie dan wel?

  Reageer

  Sturen op samenwerking vanuit de raad is een uitdaging, maar goed sturen op samenwerking en vooral op het realiseren van de maatschappelijke doelen in de ambtelijke organisatie valt ook niet mee. Vaak lopen de sturing in de eigenaarsrol en de sturing op de resultaten in de opdrachtgeversrol een beetje door elkaar, waarmee bijsturen een forse opgave wordt.

 • De public controller in verbinding

  Reageer

  Van de public controller wordt in de huidige dynamische maatschappij een andere rol gevraagd. Een rol waarbij de controller meedenkt met de manager en met een brede blik kijkt naar alle ontwikkelingen die gaande zijn. Dit betekent concreet dat de controller de verbinding moet zoeken met de dynamische business en met interne en externe partijen.

Contactgegevens

Herrie Geuzendam

 

Alpha Tower, De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meest gelezen

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding