of 59250 LinkedIn

JS Consultancy

Het managen van overheidsvraagstukken wordt met de tijd complexer.  Dit maakt dat de traditionele control (P&C) niet altijd meer toereikend is. Voor sturing en verantwoording is meer integrale verbinding binnen en buiten de organisatie noodzakelijk. Net als  meer adequate en flexibele controlarrangementen.

Professionals op vaste of tijdelijke basis

De  huidige ontwikkelingen en diens impact op control roepen steeds luider om ervaren controllers als verbindingsofficieren. Mensen met verfrissende competenties, met het vermogen om te inspireren en communiceren en met de kracht om van buiten naar binnen te werken. Onze professionals zijn die mensen en zij gaan graag voor u aan de slag, op vaste of tijdelijke basis.

 

Young professionals
JS Consultancy is marktleider op het gebied van werving en selectie, opleiding en detachering van young professionals bij gemeenten. Van de G4 tot kleinere en middelgrote gemeenten, provincies en waterschappen. Young professionals gaan aan de slag bij een overheidsorganisatie en krijgen tegelijkertijd een gedegen en innovatieve praktijkopleiding en coaching via onze Public Academy.

 

Over JS Consultancy
JS Consultancy levert al meer dan twintig jaar een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van overheids- en non-profitorganisaties én het ontwikkelen en bemiddelen van (young) professionals. Dit doen we met gespecialiseerde diensten op het gebied van interim, opleidingen en werving & selectie.

 

We ontwikkelen visie en vertalen die in een aanpak met praktische oplossingen. Zo werken we samen met u aan de realisatie van  uw (organisatie)doelstellingen.


 • Werving traineepool G4 van start. De vier grootste gemeenten van Nederland bundelen hun krachten als het gaat om het werven van trainees.

  Werving traineepool G4 van start

  Reageer

  De vier grootste gemeenten van Nederland bundelen hun krachten als het gaat om het werven van trainees. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht starten in september 2017 met twee 2-jarige traineeprogramma’s voor starters die hun loopbaan vorm willen geven richting informatiemanagement of financiën.

 • Voordelen traineeship Young Public Control. Traditionele vormen van control zijn niet meer toereikend om als overheid in te kunnen spelen op de veranderende maatschappelijke dynamiek

  Voordelen traineeship Young Public Control

  Reageer

  Kjell van den Berg is trainee Young Public Control bij JS Consultancy. Onderdeel van het traineeship is een intensief opleidingsprogramma tot Public Business Controller wat hij volgt via JS Consultancy en het Zijlstra Centre / VU Amsterdam. Daarnaast werkt hij 36 uur per week voor de Gemeente Haarlem. Hier legt hij de verbinding tussen de ambtelijke organisatie en de politiek bij het coördineren en samenstellen van de P&C-producten.

 • Young public controllers battle op de VU Amsterdam. Inzet: antwoord op de vraag van de gemeente Zaanstad hoe vorm te geven aan dynamische control in het netwerk van overheidsorganisaties

  Young public controllers battle op de VU Amsterdam

  Reageer

  Dinsdag 4 april was het zover: de Young Public Controllers Battle op het Zijlstra Center van de VU Amsterdam. De dag stond in het teken van dynamische control. Twee groepen Young Public Controllers van JS Consultancy gaven antwoord op de vraag van de gemeente Zaanstad hoe vorm te geven aan dynamische control in het netwerk van overheidsorganisaties.

 • Leidt schaalvergroting wel echt tot de gewenste kostenbesparing? Waarom wordt er toch zoveel geloof gehecht aan schaalvergroting bij gemeentelijke organisaties?

  Leidt schaalvergroting wel echt tot de gewenste kostenbesparing?

  Reageer

  Ik hoor in mijn praktijk vaak dat gemeentelijke herindeling leidt tot kostenbesparing. Daarbij worden argumenten genoemd als dat schaalvergroting tot een slagvaardiger of bestuurskrachtig bestuur leidt, dat meer impact heeft in onderhandelingssituaties.

 • Voordelen traineeship Public Control. Combinatie tussen werken aan vaardigheden, inhoudelijke verdieping en het opdoen van werkervaring bij diverse opdrachtgevers op het snijvlak van Finance & Control

  Voordelen traineeship Public Control

  Reageer

  Frank Planjer is trainee Young Public Control bij JS Consultancy. Onderdeel van het traineeship is een intensief opleidingsprogramma tot Public Business Controller wat hij volgt via JS Consultancy en het Zijlstra Centrum / VU Amsterdam. Daarnaast werkt hij 32 uur voor de Gemeente Amsterdam. Hier legt hij de verbinding tussen mensen, cijfers en beleid.

 • Met welke bril kijkt u naar softcontrol….? Het belang van softcontrols voor de governance en de interne beheersing wordt steeds duidelijker

  Met welke bril kijkt u naar softcontrol….?

  Reageer

  Het belang van softcontrols voor de governance en de interne beheersing wordt steeds duidelijker. Het thema krijgt meer aandacht en wordt dwingender aan de orde gesteld. Ondanks diverse discussies en publicaties lijkt er nog geen algemeen geaccepteerde definitie en methodiek voor softcontrols voor handen te zijn. Logisch…want de denkwijze over, en definitie van, softcontrol wordt sterk gekleurd door hoe men tegen mensen, organisaties en hun problemen aankijken.

 • Wáárom innoveren we binnen planning & control? Wat zelden in beeld is, is het grote wáárom van de verandering en de aanschaf van het nieuwe systeem

  Wáárom innoveren we binnen planning & control?

  Reageer

  Simon Sinek is beroemd geworden met zijn TED-talk over het ‘waarom’ van een organisatie of een productontwikkeling. Dit licht hij toe aan de hand van de casus Apple. Ook Wouter Hart in ‘Verdraaide organisaties’ maakt zich hier sterk voor, met zijn stimulatie om eens aan de bedoeling van de organisatie te denken in plaats van het systeem dat je in stand wilt houden.

 • Tijd om de kloof te dichten tussen business en ICT.

  Tijd om de kloof te dichten tussen business en ICT

  Reageer

  Afgelopen woensdag vond in Haarlem de eerste expertisetafel plaats rondom het thema Informatievoorziening / ICT sociaal domein, en specifiek in relatie tot de sociale wijkteams. Een succesvolle en inspirerende start, die vraagt naar meer! Aan tafel zaten mensen vanuit verschillende disciplines (I&A, Wijkteam, Bedrijfsvoering en Control) om ervaring en kennis met elkaar te delen.

 • Wij zijn klaar voor de jonge ambtenaar!

  Wij zijn klaar voor de jonge ambtenaar!

  Reageer

  In september was ons landelijke congres ‘Bent u klaar voor de jonge ambtenaar?’. Een dag in het teken van het vinden, binden, boeien én ontmoeten van young professionals.

 • Een huisstijl die beter aansluit bij onze missie: het realiseren van doelstellingen van overheidsorganisaties en ambities van professionals.

  Realiseren van doelstellingen van overheidsorganisaties en ambities van professionals

  Reageer

  Maak kennis met onze nieuwe huisstijl!

  Om onze opdrachtgevers en professionals nog beter van dienst te zijn, heeft JS Consultancy een nieuwe huisstijl en een nieuwe website gelanceerd. Een huisstijl die beter aansluit bij onze missie: het realiseren van doelstellingen van overheidsorganisaties en ambities van professionals. Op de nieuwe website wordt nog duidelijker hoe wij samen met de overheid maatschappelijke meerwaarde creëren.

Contactgegevens

Herrie Geuzendam

 

Alpha Tower, De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meest gelezen

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding