of 59162 LinkedIn

JS Consultancy

Het managen van overheidsvraagstukken wordt met de tijd complexer.  Dit maakt dat de traditionele control (P&C) niet altijd meer toereikend is. Voor sturing en verantwoording is meer integrale verbinding binnen en buiten de organisatie noodzakelijk. Net als  meer adequate en flexibele controlarrangementen.

Professionals op vaste of tijdelijke basis

De  huidige ontwikkelingen en diens impact op control roepen steeds luider om ervaren controllers als verbindingsofficieren. Mensen met verfrissende competenties, met het vermogen om te inspireren en communiceren en met de kracht om van buiten naar binnen te werken. Onze professionals zijn die mensen en zij gaan graag voor u aan de slag, op vaste of tijdelijke basis.

 

Young professionals
JS Consultancy is marktleider op het gebied van werving en selectie, opleiding en detachering van young professionals bij gemeenten. Van de G4 tot kleinere en middelgrote gemeenten, provincies en waterschappen. Young professionals gaan aan de slag bij een overheidsorganisatie en krijgen tegelijkertijd een gedegen en innovatieve praktijkopleiding en coaching via onze Public Academy.

 

Over JS Consultancy
JS Consultancy levert al meer dan twintig jaar een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van overheids- en non-profitorganisaties én het ontwikkelen en bemiddelen van (young) professionals. Dit doen we met gespecialiseerde diensten op het gebied van interim, opleidingen en werving & selectie.

 

We ontwikkelen visie en vertalen die in een aanpak met praktische oplossingen. Zo werken we samen met u aan de realisatie van  uw (organisatie)doelstellingen.


 • Young Public Controllers Innovatie Battle

  JS Consultancy Reageer

  Dinsdag 3 juli was het zover: de tweede Young Public Controllers Innovatie Battle op het Zijlstra Center van de VU Amsterdam. Twee groepen Young Public Controllers van JS Consultancy gaven in opdracht van de gemeente Haarlem hun visie op het verbeteren van de sturingsrelatie van twee overheidsdeelnemingen.

 • Tweede werkbijeenkomst Sturing en control in het sociaal domein

  JS Consultancy Reageer

  Op 7 juni 2018 vond in Utrecht de tweede werkbijeenkomst sturing en control in het sociaal domein plaats. Deze bijeenkomst was een opvolging van de eerdere editie van 20 december 2017 in Delft. Voor de tweede editie heeft JS Consultancy samen met de Gemeente Utrecht het initiatief genomen hier een vervolg aan te geven. Daarbij is gekozen voor thema’s die de dynamiek van sturing en control in het sociaal domein laden maar ook inzichten en handvaten geeft om hiermee aan de slag te gaan. Hieronder delen wij kort de opbrengsten van deze dag.

 • Professionals over het traineeship Bedrijfsvoering

  JS Consultancy Reageer

  David van Oostveen

  (Trainee Public Business Control sinds september 2017):

  Ik ben JS tegengekomen op een carrièredag van mijn universiteit. Ik werd aangesproken door hun programma Young Public Business Control, en met name door de mogelijkheid om hierbij informatie van binnen en buiten de organisatie met elkaar te combineren. Als YPBC’ers ben je bezig met het financiële aspect aan de ene kant (zoals de uitputting van de begroting in de gaten houden) en op tijd schakelen met managers en projectleiders aan de andere kant. Het in kaart brengen en ondervangen van risico’s vind ik een spannende uitdaging in mijn werk.

 • De business controller in de wereld van nu. Welke invulling van de controllersrol geeft de meest toegevoegde waarde?

  De business controller in de wereld van nu

  JS Consultancy Reageer

  Afgelopen zomer spraken JS Consultancy en de gemeente Zwolle elkaar over de toekomst van control. Bij de gemeente Zwolle was recentelijk de samenstelling van het team van controllers gewijzigd en ze waren op zoek naar een gezamenlijke stip op de horizon. Welke invulling van de controllersrol geeft de meest toegevoegde waarde? Eén van de onderdelen van deze samenwerking was de organisatie van de netwerkbijeenkomst ‘De business controller in de wereld van nu’ op 11 januari in Zwolle.

 • Sturing en control sociaal domein 100.000+ gemeenten

  JS Consultancy Reageer

  Op 20 december j.l. vond in Delft de werkbijeenkomst “sturing en control in het sociaal domein” plaats. Een bijeenkomst geïnitieerd vanuit de gemeente Delft en het netwerk van de 100.000+ gemeenten. De bijeenkomst stond in het teken van kennisdelen en kennis ontwikkelen rondom sturing en control in het sociaal domein. “Wat gaat goed, wat kan beter en wat zie je als je eigen verantwoordelijkheid en rol daarbij”? JS Consultancy en het Zijlstra Centrum / VU Amsterdam begeleidden deze bijeenkomst. Hieronder delen wij kort de opbrengst van deze middag.

 • Robotiseringen & Regeerakkoord besproken op FAMO Najaarsbijeenkomst.

  Robotiseringen & Regeerakkoord

  JS Consultancy Reageer

  Op 29 september hadden Roderik, Sanne en Saskia, werkzaam als trainees bij JS Consultancy, de kans om in het Beatrixgebouw te Utrecht bij de najaarsbijeenkomst van de FAMO te zijn. De FAMO is dé vakvereniging voor lokale overheidsprofessionals op het gebied van bedrijfsvoering. Zij wil met haar bijeenkomsten zorgen voor meer verbinding tussen haar leden. Dit doet de FAMO door actuele zaken binnen overheidsland te belichten (bijvoorbeeld de verwachtingen regeerakkoord) en inzicht te geven in ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de rol en taak van bedrijfsvoering binnen de overheid (robotisering en automatisering). Naast het bijwonen van presentaties was er gelegenheid te netwerken met andere professionals.

 • Het organiseren van samenwerking in het publieke domein. Niemand zal ontkennen dat samenwerking in het publiek domein steeds belangrijker wordt om de complexiteit van (maatschappelijke) vraagstukken aan te kunnen en ambities waar te maken

  Het organiseren van samenwerking in het publieke domein

  JS Consultancy Reageer

  Niemand zal ontkennen dat samenwerking in het publiek domein steeds belangrijker wordt om de complexiteit van (maatschappelijke) vraagstukken aan te kunnen en ambities waar te maken. Veel van de vraagstukken vragen een teamoverstijgende-samenwerking om te komen tot verbetering en/of aanpak.

 • Financiën binnen de overheid

  JS Consultancy Reageer
  Binnen de Nederlandse overheid gaat veel geld om in het zorgen voor maatschappelijke voorzieningen. Met dit geld stuurt en herverdeelt de overheid onze welvaart en welzijn. Hoe werkt dat nou in grote lijnen?
 • Nieuwe lichting young public controllers. Een een professional een plaats bieden binnen uw afdeling of organisatie?

  Nieuwe lichting young public controllers

  JS Consultancy Reageer

  Donderdag 17 augustus verwelkomden we een mooie groep nieuwe enthousiaste kandidaten op ons kantoor in Amsterdam. De groep begon na een bedrijfspresentatie van JS Consultancy de dag met een groepsassessment. Een interactieve presentatie van de kandidaten over het onderwerp en het waarom bij de overheid werken hen aanspreekt.

 • Hoe angst ons gedrag bepaalt en innovatie belemmert. Maar vernieuwen is risico’s nemen!

  Hoe angst ons gedrag bepaalt en innovatie belemmert

  JS Consultancy 1 reactie

  Twee artikelen trokken mijn aandacht de afgelopen maand. Allereerst een interview met psychiater Damiaan Denys over angst en vervolgens met biotechkunstenaar Jalila Essaïdi over innovatie, beiden in het FD.

Contactgegevens

Herrie Geuzendam

 

Alpha Tower, De Entree 19-21
1101 BH Amsterdam
Tel. 088 – 33 02 100

www.jsconsultancy.nl

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Meest gelezen

Agenda

Bekijk hier onze events en expertisebijeenkomsten.

Afbeelding