of 60264 LinkedIn

Cursusaanbod Capra Academie 2020

Capra Advocaten Reageer

Ook in 2020 heeft de Capra Academie een gevarieerd cursusaanbod.

- Leergang arbeidsrecht voor de overheidssector

In zes dagdelen wordt u bijgepraat over het civiele recht. Hoe was het en hoe wordt het? Wat is er sinds de invoering van Wet normalisering rechtspositie ambtenaren veranderd en wat niet? De arbeidsovereenkomst, de zieke werknemer, het cao-recht, het gewijzigde ontslagrecht, overgang van onderneming en de vaststellingsovereenkomst passeren tijdens de verschillende dagdelen de revue.

Doelgroep: juristen, ervaren HRM-adviseurs

Meer informatie

 

- Het arbeidsrecht in de publieke sector: een terugkomdag

U bent goed voorbereid op de veranderingen die met ingang van 1 januari 2020 in werking treden. Maar nu is het zover en moet u deze kennis toepassen. Tijdens de interactieve terugkomdag gaan arbeidsrechtelijke actualiteiten en praktijkvaardigheden hand in hand. Na die dag bent u volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken in het private arbeidsrecht en heeft u de nodige praktijkvaardigheden opgedaan.

Doelgroep: juristen, ervaren HRM-adviseurs

Meer informatie


- Actualiteitenbijeenkomsten

Het afgelopen jaar heeft u cursussen afgerond en volgde u de ontwikkelingen op de voet. Natuurlijk wilt u na de invoering van de Wnra op de hoogte blijven van wat er speelt binnen het arbeidsrecht bij de overheid. Dan is de actualiteitencursus iets voor u. Tijdens 4 dagdelen verspreid over het jaar 2020 praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen en actuele jurisprudentie. De actualiteitenbijeenkomsten zijn op 100 dagen, 200 dagen, 300 dagen en 1 jaar na de invoering van de normalisering.

Doelgroep: juristen, ervaren HRM-adviseurs

Meer informatie

 

Agenda

Naam

Datum 2020

Leergang arbeidsrecht

26 maart 2020
9 april 2020
23 april 2020

Het arbeidsrecht in de publieke sector: een terugkomdag  

23 januari 2020

Actualiteitendagen

19 maart 2020
18 juni 2020
15 oktober 2020
15 december 2020

 

- Inleiding arbeidsrecht voor de overheid

Wat betekent de invoering van de Wnra voor de overheidswerkgever? Tijdens de cursus Inleiding arbeidsrecht voor de overheid wordt u in één dag bijgepraat over de veranderingen en wat deze betekenen voor uw organisatie.

Doelgroep: P&O-adviseurs en HRM-medewerkers

Meer informatie

 

- Arbeidsrecht voor managers en leidinggevende bij de overheid

Wat is het verschil tussen de rechtspositie en een cao en tussen een aanstelling en een arbeidsovereenkomst? Wat zijn gevolgen van de invoering van de Wnra? Is het eigenrisicodragerschap nu wel of niet gewijzigd? Is de Wet arbeidsmarkt in balans van toepassing op de overheid? Bent u een transitievergoeding verschuldigd als u afscheid neemt van een medewerker? Na deze cursus van 1 dagdeel kunt u als leidinggevende in de sector overheid slagvaardig omgaan met het arbeidsrecht.

Doelgroep: managers en leidinggevenden

Meer informatie

 

- Dossieropbouw in het arbeidsrecht

In elke organisatie kan het voorkomen dat een medewerker niet goed functioneert. Maar wanneer kan worden overgegaan tot een ontslag? Waar kijkt een kantonrechter naar, wat is het (juridische) toetsingskader en zijn wat zijn de verschillen met het bestuursrecht zoals dat tot 31 december 2019 van toepassing was? De cursus dossieropbouw in het arbeidsrecht geeft u in één dagdeel praktische informatie over het begeleiden van disfunctionerende medewerkers en dossieropbouw.

Doelgroep: juristen, P&O-adviseurs en HRM-medewerkers. Op aanvraag kan deze cursus ook worden verzorgd voor leidinggevenden.

Meer informatie

 

- Integriteit voor de overheid in het arbeidsrecht

Tijdens de cursus staan we stil bij de vraag of de overheid een bijzondere werkgever is als het gaat om integriteit. We gaan nadrukkelijk in op integriteit na de invoering van Wet normalisering rechtspositie. We bespreken de geschreven en ongeschreven regels die gelden rond integriteit. Ook komt aan bod hoe een overheidswerkgever met integriteitsschendingen kan omgaan. Uiteraard blijft ontslag op staande voet en de toetsing van dit ontslag door de kantonrechter niet onbesproken.

Doelgroep: juristen, P&O-adviseurs en HRM-medewerkers.

 

Wilt u trainingen integriteit voor de medewerkers van uw organisatie, bezoek dan eens integriteit.nl. Daar is een aanbod trainingen op locatie en e-learningmodules opgenomen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding


Vestiging Den Haag

Laan Copes van Cattenburch 56, 2585 GC Den Haag

T 070-364 81 02; F 070-361 78 47

denhaag@capra.nl


Vestiging ´s-Hertogenbosch

Bastion Vught 1, 5211 CZ ’s-Hertogenbosch
T 073-613 13 45; F 073-614 82 16

s-hertogenbosch@capra.nl


Vestiging Zwolle

Terborchstraat 12, 8011 GG Zwolle

T 038-423 54 14; F 038-423 47 84

zwolle@capra.n


Vestiging Maastricht
Spoorweglaan 7, 6221 BS Maastricht

T 043-760 06 00; F 043-760 06 09

maastricht@capra.nl


www.capra.nl

Actualiteiten (publiek) arbeidsrecht: de eerste oogst na de Wnra (online cursus)

In korte tijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het arbeidsrecht.

 

Lees meer

Cursus Privacy op de werkvloer (online cursus)

De AVG concreet gemaakt voor de omgang met persoonsgegevens van personeel.

 

Lees meer

Eerste Hulp bij Arbeidsrecht

De Eerste Hulp bij Arbeidsrecht is de speciale helpdesk van Capra Advocaten. U kunt contact opnemen met de helpdesk als u een korte arbeidsrechtelijke vraag heeft of uw eigen oplossing voor een bepaalde kwestie wilt bespreken. U kunt uw ideeën toetsen of even kort sparren met één van onze deskundigen. De EHBA is iedere werkdag bereikbaar. U kunt hiervoor contact opnemen met uw vaste contactpersoon of met een andere medewerker van Capra Advocaten.

 

Lees meer

Online Cursus Ziekteverzuim van A tot Z

Alles wat de werkgever zou moeten weten over ziekteverzuim, re-integratie, WIA, Zw en eigenrisicodragerschap.

 

Meer informatie en/of aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief Capra Concreet

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen, interessante jurisprudentie en wetswijzigingen op het gebied van arbeidsverhoudingen binnen de overheid.

 

Meld u aan

Bekijk de agenda voor onze activiteiten

Capra Advocaten organiseert regelmatig activiteiten voor relaties en andere belangstellenden. Tijdens deze kennisbijeenkomsten gaan we in op actuele onderwerpen.


Bekijk onze agenda voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

De Capra Academie

De Capra Academie biedt cursussen aan voor juristen, personeelsadviseurs en HRM-medewerkers. Onze cursussen sluiten goed aan bij uw dagelijkse praktijk en worden gegeven door ervaren advocaten van Capra. De Capra Academie is een CRKBO-geregistreerde instelling. Daarmee voldoet de Capra Academie aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. U bent hierdoor verzekerd van een uitstekende opleiding en heeft als voordeel dat u geen btw betaalt over de opleidingskosten.

 

www.capra-academie.nl

Meer nieuws

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!