of 64231 LinkedIn

Bestuursacademie Nederland

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van overheidsorganisaties. De academie richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte trainingen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.


 • De Kennisscan Awb. De Algemene wet bestuursrecht (Awb) werkt door in elke functie binnen de overheid

  De Kennisscan Awb

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  De Algemene wet bestuursrecht (Awb) werkt door in elke functie binnen de overheid. Daarom moet iedere overheidsprofessional weten wat deze wet inhoudt. Hebben jij en je collega’s voldoende …
 • De Coronawet in het kort. Wat houdt de wet in en wat is het voordeel

  De Coronawet in het kort

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Het is al een tijd een veelbesproken onderwerp: de Coronawet. Nu hij dan toch echt van kracht is, hebben wij nog even kort voor je op een rij gezet wat deze wet inhoudt en wat het voordeel ervan is.
 • Ondermijning in Nederland. Ondermijningsregisseur Tanni Sanichar aan het woord

  Ondermijning in Nederland

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Tanni Sanichar werkt als ondermijningsregisseur voor de gemeente Zaanstad, is docent Ondermijning bij de Bestuursacademie en geeft als privédocent verschillende trainingen over dit …
 • Zicht op risico’s binnen informatievoorzieningen. Hoe kun je deze verminderen of voorkomen?

  Zicht op risico’s binnen informatievoorzieningen

  Bestuursacademie Nederland Reageer
  Wil je meer zicht krijgen op de mogelijke risico’s binnen informatievoorzieningen in overheidsorganisaties en weten hoe je deze kunt verminderen of voorkomen? Lees dan snel verder! 
 • Ondermijning in Nederland. Experts aan het woord

  Ondermijning in Nederland. Experts aan het woord

  Bestuursacademie Nederland 1 reactie
  Milieu-inspecteurs Richard Verheul en Ron Pijpker van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zijn het ermee eens dat de aanpak van ondermijning (en met name milieucriminaliteit) meer aandacht …
 • WOZ-waarde gestegen tot recordhoogte. Welke gemeenten en provincies merken dit het meest?

  WOZ-waarde gestegen tot recordhoogte

  Bestuursacademie Nederland 1 reactie
  De WOZ-waarden zijn voor de 5e keer op rij  gestegen . De gemiddelde woning had afgelopen jaar een waarde van € 270.000,-. Dat is een stijging van 8,9% ten opzichte van het jaar daarvoor. …

Meer weten over onze trainingen en opleidingen?

Kijk op onze website www.bestuursacademie.nl.

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl

Whitepapers

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meest gelezen

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.