of 58952 LinkedIn

131 cent ophalen of een kunstwerk

Burgers van Beverwijk en Wijk aan Zee mogen zelf beslissen of ze willen meebetalen aan een kunstwerk ter ere van het nieuwe stadhuis of 131 cent krijgen.
4 reacties

Burgers van Beverwijk en Wijk aan Zee mogen zelf beslissen of ze willen meebetalen aan een kunstwerk ter ere van het nieuwe stadhuis. Drie dagen lang kunnen inwoners bij een speciaal kunstloket 1 euro en 31 cent ophalen als ze niet willen dat de gemeente dit bedrag aan het kunstproject '131 warme centen' besteedt. 

52 duizend euro
Bij het loket in het stadhuis kunnen ze evenwel ook geld doneren. De gemeente stelt 52.000 euro beschikbaar voor het maken van het kunstwerk. Dat is 1,31 euro per inwoner. Van het muntgeld dat van 23 tot en met 25 mei niet wordt opgehaald, smeedt het kunstenaarsduo KapersvanderWorm een kunstwerk.


Ziel van Beverwijk
Het kunstproject '131 warme centen' is volgens de kunstenaars een zoektocht naar de ziel van Beverwijk. Ze willen met de donateurs in gesprek over waarden en verlangens van de burgers van de gemeente. Hun ervaringen en ontmoetingen met bewoners zullen het uiteindelijke kunstwerk bepalen.

Verstuur dit artikel naar Google+