Volg ons op: , 41400 LinkedIn of

Kijk snel bij: Abonnementen Adverteren BB Magazine

BB debat: Kiezen of delen in het sociaal domein

Afbeelding

Kiezen of delen in het sociaal domein

De decentralisaties staan voor de deur. Met ingang van 1 januari 2015 krijgen gemeenten er tal van taken bij op het gebied van ondersteuning van ouderen en gehandicapten, jeugdzorg en participatie.

Hoe gaan gemeenten dit opvangen? Welke keuzes gaat u maken? Gaat u zelf de regie voeren of gaat u delen uitbesteden aan lokale maatschappelijke partners? Gaat u de bezuinigingen gelijkmatig verdelen over alle doelgroepen of scherpe keuzes maken in groepen die wel en niet voor voorzieningen in aanmerking komen? En koopt u uw diensten in via klassiek aanbesteden, volgens het Zeeuwse model of met andere vormen van aanbesteden? Hoe zoekt u de balans tussen formele in informele zorg? Wat vangt u op met collectieve en wat met individuele voorzieningen?

Wordt het kiezen, of wordt het delen?

Op deze vragen proberen we tijdens het BB debat Kiezen of delen in het sociaal domein op donderdag 22 mei een antwoord te vinden. Het debat begint om 12.30 uur en eindigt rond 18.30 uur. 

 

Schrijf u snel in!

Als u zich inschrijft vóór 1 mei 2014, ontvangt u 10% korting! Vul daarvoor de code BBDEBAT-KORTING10-2014 in op het inschrijfformulier.


 

Een debat georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met MOVISIE en BMC.

Afbeelding
 

 

 


Verstuur dit artikel naar Google+

Sprekers zijn onder meer:

Afbeelding

Oud-staatssecretaris van Milieu en voormalig voorzitter van de CDA-fractie in de Tweede Kamer Pieter van Geel onderzocht met de commissie die zijn naam draagt,  in opdracht van de provincie Limburg, hoever de gemeenten inmiddels zijn met de voorbereiding op de nieuwe zorgtaken. 

 

AfbeeldingStaf Depla is wethouder van Financiën, Dienstverlening & Organisatie in Eindhoven. Deze stad is bezig een zogenaamde ‘zachte landing’ van de thuiszorg voor te bereiden, door de bezuiniging op de huishoudelijke hulp gefaseerd in te voeren en de kosten ervan in ieder geval tot 2015 voor eigen rekening te nemen.
 

 

 


AfbeeldingKies je er als gemeente voor om zelf de regie te houden, of deel je die verantwoordelijkheid met de maatschappelijke organisaties binnen de gemeente. Tilburg koos voor het laatste. Frontlijnspecialisten vormen de toegangspoort tot de gezinnen. Karin Smeets, strateeg zorg en ondersteuning en projectleider sociale wijkteams.van de gemeente Tilburg vertelt er over.

Afbeelding

Erik Dannenberg, tot voor kort wethouder in Zwolle met onder meer de Wmo in zijn portefeuille, voorzitter van de bestuurlijke subcommissie decentralisatie Jeugdzorg van de VNG en senior adviseur bij de BMC Groep. 

 

 

 

 

 

Afbeelding

 Machteld Koelewijn, senior adviseur sociaal beleid bij de BMC groep, voormalig procesmanager tranisitie jeugdzorg in de regio Utrecht Zuid-Oost en  procesbegeleider proeftuinen sociale (wijk)teams in de regio

Amstelland-Meerlanden.

 

 

 

 


AfbeeldingMarjet van Houten, senior adviseur Participatie bij MOVISIE, sluit de middag af met een gesproken column over Innovatie in het sociaal domein.

Debatleider: Elisabeth van den Hoogen

Afbeelding

Elisabeth van den Hoogen (@debatdame) is inmiddels een bekend gezicht bij de debatten van Binnenlands Bestuur. Behalve het leiden van debatten werkt Elisabeth onder meer freelance voor BNR Nieuwsradio en Omroep Flevoland.

Wanneer: donderdag 22 mei 2014

Waar: Theater De Kom, Nieuwegein

Tijd: vanaf 12.30 tot ongeveer 18.30
Prijs: €99,- (excl btw)

10% korting tot 1 mei 2014
:
Code: BBDEBAT-KORTING10-2014 


Wie: 
Binnenlands Bestuur
Info: José Salhi (020) 573 36 62
         jsalhi@binnenlandsbestuur.nl

 

Afbeelding