Advertentie
sociaal / Nieuws

Zorgbestuurders negeren eigen salarisnorm

Bestuurders van ziekenhuizen verdienen ruim boven de door henzelf opgestelde . Met een gemiddeld salaris van 240.000 euro wordt er ruim boven de balkenendenorm (180.000) en de eigen norm (190.000) verdiend. Dat meldde Het Financieele Dagblad woensdag op basis van eigen onderzoek.

20 juli 2011
Bestuurders van ziekenhuizen verdienen ruim boven de door henzelf opgestelde zorgcode. Met een gemiddeld salaris van 240.000 euro wordt er ruim boven de balkenendenorm (180.000) en de eigen norm (190.000) verdiend. Dat meldde Het Financieele Dagblad woensdag op basis van eigen onderzoek.
Slechte naam
Vakbond Abvakabo FNV concludeert dat zelfregulering in de zorg niet werkt. ,,Een slager die zijn eigen vlees keurt", omschrijft bestuurder Elise Merlijn het. Ze is verbolgen dat in de zorg overal regels voor zijn, behalve als het op de bezoldiging van topbestuurders aankomt. ,,Het bestuur geeft zichzelf een slechte naam door zoveel te verdienen, van publiek geld, terwijl overal bezuinigd wordt. Ze zouden zich moeten schamen’’, zegt Merlijn.

Maasstad Ziekenhuis
Het meest wordt verdiend door Paul Smits, bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij mocht in 2010 een beloning bijschrijven van bijna 4 ton. Het Maasstad Ziekenhuis ligt momenteel onder vuur na de uitbraak van een resistente bacterie. Tot nu toe zijn meer dan twintig mensen overleden die besmet waren met de bacterie.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

I. van Kampen / administratief medewerkster
Het is absoluut onaanvaardbaar dat zorgbestuurders zoveel verdienen en de zorg te kort schiet. Er is onderbezetting in de ziekenhuiszorg. (zelf ervaren). Ik vind het meer dan schandalig dat dit mogelijk is in Nederland. Zet die top lui maar op modaal inkomen. Leren ze misschien eens relativeren en laat ze zelf maar in een ziekenhuis komen met een mega probleeem. Kijken wat ze dan zeggen. Hoop dat die toplui ook met een soort van kanker te maken krijgen; dan lullen ze wel anders.
Jan Lullo
Terwijl steeds meer mensen aan de onderkant van de samenleving op water en brood leven, graaien topbestuurders steeds schaamtelozer om hun zakken te vullen ten kosten van de armen in Nederland! Wie doet daar iets aan voordat er massaal rellen in Nederland ontstaan!
nelhoogmoed / politiek geinteresseerd
allemaal PVV stemmen!
D. van Arum / hoofd financien
Niet alleen in de zorg sector maar in de gehele publieke sector komen aanzienlijke salaris overschrijdingen voor.

Afspraken zijn aardig, maar wettelijke regels zij nodig, men wil blijkbaar niet de eigen verantwoordelijkheid nemen als totale publieke sector.
Niek / jurist
Tuurlijk lukt het de politiek niet om dit te laten draaien. Politici zeilen na hun carriere op het pluche maar al te vaak dit soort baantjes. Directieposten en commissariaten van ZBO's, gesubsidieerde instellingen en maatschappelijke instellingen zoals de zorg en ziekenhuizen. Er is maar 1 oplossing en dat is een keiharde norm volgens een pyramidemodel met het salaris van de MP als top. Een ziekenhuisdirecteur kan dan nooit meer verdienen dan een 2/3 van de MP. En die pyramide is binnen een half uurtje uit te schrijven.
Pak me maar
Overal waar Bobo's zitten, ook bij de politie en de rechterlijke macht, buigen zij alles om naar hun eigen voordeel. Desnoods door te liuegen en te bedriegen zoals een advocaat-generaal dat deed bij de rechtbank Den haag, ondanks zijn gelofte van eerlijkheid en integriteit... Het wordt tijd voor een opstand... En dat niet aan Kitty Nooy vertellen, want die vervolgt een omstander die toevallig hoorde dat de moordernaar in Alphen aan den ijn iets wilde doen, maar Stikvoort de commissaris en de betrokken agent wordt beschermd... Nooij schaam je... Maar ja je komt van Den haag waar advocaten-generaal dossier manipuleren om mensen veroordeeld te krijgen die later wegens gelieg en bedrieg worden vrijgesproken... Onbeschoft gedfrag.
Advertentie