of 59232 LinkedIn

VVD wil betere naleving fraudewet

VVD-kamerleden hebben minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevraagd hoe zij de naleving van de fraudewet door gemeenten gaan bevorderen.

VVD-kamerleden hebben minister Asscher en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevraagd hoe zij de naleving van de fraudewet door gemeenten gaan bevorderen.

Kamervragen
Chantal Nijkerken-De Haan en Anoushka
Schut-Welkzijn stelden de Kamervragen na berichtgeving van Binnenlands Bestuur op 15 april. Het Landelijk Contact Sociaal Rechercheurs (LCSR) sloeg in een brief aan staatssecretaris Klijnsma (PvdA) alarm over de bestrijding van de bijstandsfraude. Fraudeurs ontlopen volgens de LCSR hun straf doordat ze niet worden aangepakt door gemeenten. Fraude zou op die manier lonen.
 

Onvoldoende bestreden 

De VVD wil onder meer weten of het ministerie vindt dat fraudeurs ontkomen aan een passende sanctie, en of het zo is dat gemeenten prioriteit leggen bij het beëindigen van de uitkering en dat hierdoor fraude onvoldoende wordt bestreden. Ook zijn de kamerleden benieuwd hoe Asscher en Klijnsma gaan bevorderen dat de fraudewet beter wordt gehandhaafd door gemeenten dan nu het geval is. Asscher en Klijnsma komen naar verwachting begin mei met een antwoord.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M. Bergman (Zelfstandig Trainer/coach) op
De Fraudewet bestrijdt fraude helemaal niet. Ze bestraft fraude. En vooral de kleine overtredingen. De grootschalige fraude blijft onbestreden. Het is triest dat hierop niet wordt ingezet. Het is zo goedkoop allemaal.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Merkwaardig dat de Vereniging Valse Declaraties (VVD) zich wel druk maakt over bijstandsfraude, maar niet over alle andere vormen van fraude waarmee vaak grote bedragen zijn gemoeid. Pas als het aan het licht komt, wordt iemand als Jos van Rey als partijlid geschrapt, terwijl hij jarenlang het boegboeld van de VVD in Limburg was. Het is dezelfde schijnheiligheid als waar het CDA jarenlang in grossierde.
Door Ipe van der Deen op
Ik ben ontzettend blij dat de VVD Tweede Kamerleden eindelijk eens de belastingfraude aan willen pakken. Misschien kan hun partijgenoot Eric Wiebes (staatssecretaris ministerie van Financiën) hen een handje helpen. Hij is er slim genoeg voor.
Door S.L. (Adviseur) op
Eigenlijk moet je er wel om lachen dat de VVD hiermee begint. De partij rolt van het ene in het andere fraude- en corruptie schandaal. Van Jos van Rij en Mark Verheijen tot en met Ivo Opstelten. Volstrekt ongeloofwaardig.
Door Sjaak (burger) op
Bij zo'n VVD-actie moet ik steeds weer denken aan het letten op de splinter in andermans oog en het niet zijn van de balk in het eigen oog.
Door Willem op
Grappig, nu het om bijstandsfraude gaat roert de VVD zich weer. Hun goed recht, maar zorg ook eens dat je eigen clubleden zuiver op de graat zijn en treed daadkrachtig op als er weer eentje heeft zitten rotzooien. Niet dat halfslachtige, beschermende en toedekkende gedoe zoals Rutte en Zijlstra tentoonspreidden.
Door de Goot op
Het was anders wel VVD-er Henk Kamp, die als minister van Sociale Zaken (Rutte 1) de Verscherpte Fraudewet heeft ingevoerd.