of 59232 LinkedIn

Vught voelt zich belazerd door huishoudhulporganisatie

Vught voelt zich op het verkeerde been gezet door Pantein-Vivent, een huishoudhulporganisatie die volgens de wethouder de verkeerde stand van zaken weergaf.
6 reacties
De gemeente Vught voelt zich belazerd door huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent, die vorige week failliet werd verklaard. VVD-wethouder Saskia Heijboer vertelde maandagavond in de gemeenteraad dat Pantein-Vivent de gemeente op het verkeerde been heeft gezet door te doen alsof alles goed ging, zelfs nadat er in november vanwege financiële problemen al een stille bewindvoerder was aangesteld.

Twintig gemeenten
Samen met twintig andere Brabantse gemeenten moet Vught door het faillissement uiterlijk dinsdagmiddag beslissen hoe de huishoudelijke hulp vanaf 1 februari wordt geregeld. In meer gemeenten zoals Schijndel, Cuijk en Oss waren maandagavond daarom extra raadsvergaderingen.

Hulpen overnemen

Huishoudhulpaanbieder ZuidZorg is bereid om 1450 van 1800 huishoudhulpen van Pantein-Vivent een halfjaarcontract aan te bieden. De huishoudhulpen gaan wel minder verdienen. Curator Floris Dix probeert het plan van ZuidZorg er op een dwingende manier doorheen te drukken, zei de Vughtse wethouder maandagavond.

Aanbieders

Het aanbod van ZuidZorg geldt alleen als genoeg gemeenten meedoen. Vught heeft nog een andere aanbieder op de reservebank (Tzorg) en een deel van de gemeenteraad kiest liever voor de bestaande aanbieders.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door W.F.Willems (raadspensionaris) op
Ik zou zeggen : gemeenten art. 160 lid 2 GW biedt alle mogelijkheden.
Door Ad (adviseur) op
Ik snap de gevoelens van onmacht zeker als je ziet hoe het huidige kabinet met de beginselen van democratie omgaat. Maar schelden op de bewindslieden helpt niets. Daar hebben we in onze democratie andere middelen voor: het rode potlood. Zolang die democratie tenminste nog bestaat.
Als de Eerste Kamer niet 'in tuig' wil wordt op initiatief van de VVD gepoogd dat instituut op te heffen. Die drang zal na de verkiezing in maart alleen maar groter gaan worden, wanneer de PvdA gedecimeerd achter blijft met nog een handjevol senatoren. Die partij heeft overigens de kritische senatoren al uitgerangeerd naar een onverkiesbare plaats.
Als de PvdA senatoren in de Eerste Kamer niet voor het wetsvoorstel van Schippers stemmen, dan bedenkt haar departementaal hulpje een list. Als de politiek zich serieus neemt, gaat dat feestje niet door.
In onze Grondwet zijn in artikel 19 e.v. een aantal sociale grondrechten vastgelegd. Het is bedroevend om te zien dat achtereenvolgende regeringen die grondrechten aan de markt hebben gelaten. De markt is per definitie gericht op winst en aandeelhouderswaarde en over het algemeen niet geïnteresseerd in de cliënt. Het dogma dat met de invoering van de marktwerking alles beter zou worden (betere kwaliteit tegen een lagere prijs) is al jaren geleden gebleken niet te kloppen. Maar dit kabinet gaat onverdroten door, door de macht van verzekeraars te vergroten. De Tweede Kamer maakt zich zorgen, zo las ik in de krant, maar handelt niet.
Als nu eens iedereen die het niet eens is met de wijze waarop deze regering omgaat met hun electoraat in maart wel naar het stemhokje gaat en een glashelder signaal aflevert, zou dan het besef op die vierkante kilometer in Den Haag niet doordringen. Cijfers liegen niet, maar leugenaars kunnen wel cijferen. Als je maar genoeg zetels verliest kan zelfs een politicus niet volhouden dat het wel meevalt en ze eigenlijk wel hebben gewonnen.
Door Rommel op
@Willem: De zak van Van Rijn heeft het wijf Schippers een doodgeboren kindje gegeven.
En ze hadden samen al zo'n mooie naam bedacht: Huishoudhulp.
Door Willem op
Dat krijg je als je de zorg vermarkt. Daarnaast weer een 'mooi' voorbeeld van het vergroten van de inkomenskloof: 1400 medewerkers kunnen elders aan de slag - voor een half jaar! - en (nog) minder salaris.
En dat wijf van Schippers en die zak van Van Rijn maar volhouden dat we op de goede weg zijn.
Door robert (ambtenaar) op
Ik neem aan dat de vakbonden (gemeenten zullen hierop ook aldert zijn) in het bijzonder zullen letten wat de betekenis van artikel 2.6.5. Wmo 2015 in deze is. toegpast.
Door Z. Org (zorger) op
Dit is toch de logica die de VVD wil, propageert en heeft verwezenlijkt?
waarom deze krokodillentranen? Afzetten deze wethouder.