Advertentie
sociaal / Nieuws

Voorzitter VNO-NCW wil werkplaatsen open houden

De sanering van de sociale werkvoorziening die het kabinet heeft ingezet, moet worden verzacht. Dat stelt de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Hans de Boer.

28 juni 2014

Ook in de toekomst moeten er beschermde werkplekken blijven voor mensen met een handicap. De sanering van de sociale werkvoorziening die het kabinet heeft ingezet, moet worden verzacht. Dat stelt de nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Hans de Boer.

Te zware maatregel

De Boer doet zijn uitspraak in een interview met De Volkskrant. Het afsluiten van de toegang tot de sociale werkplaatsen en het inkrimpen van het huidige aantal beschermde werkplekken, is voor sommige arbeidsgehandicapten een te zware maatregel, vindt De Boer. Zij kunnen de veranderingen van een andere, niet-beschermde werkplek, niet aan. De Eerste Kamer stemt dinsdag waarschijnlijk in met de Participatiewet, waarin de maatregelen zijn opgenomen.

Laten chanteren door kabinet

De Boer vindt dat zijn voorganger, Bernard Wientjes, zich heeft laten chanteren door het kabinet met de afspraak dat het bedrijfsleven 100 duizend werknemers met een beperking moet laten instromen. Als ze daar niet vrijwillig in slagen, komt er een wettelijke verplichting. De Boer zegt daarover in NRC Handelsblad, dat hij maling heeft aan dergelijke symboolwetgeving. 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

wswland
Een realist weet dat de Participatiewet niet zal leiden tot de gewenste primaire verbeteringen tussen werkgevers en werknemers.

Reguliere banen zoals schoonmaak post taxi groenvoorzieningen enz enz -----------worden massaal verdrongen doormiddel van de komende participatie subsidie banen.

We krijgen op dit moment veel meldingen van ontslagen we kunnen op dit moment beter spreken van een komende reguliere ontslaggolf dit alles onder druk van de participatie subsidie en bezuinigingsdrang van het kabinet.

Advertentie