of 59232 LinkedIn

Veel meer Rotterdammers uit bijstand

In de gemeente Rotterdam zijn er afgelopen jaar honderden meer werklozen aan het werk geholpen dan het jaar ervoor. Dat komt door de aantrekkende economie, maar ook door het gevoerde beleid, aldus Rotterdam.
4 reacties

Afgelopen jaar hebben ruim 2400 bijstandsgerechtigden in Rotterdam werk gevonden. Dat zijn er meer dan in 2013. Toen verlieten nog ruim 1700 mensen de bijstand omdat ze weer een baan hadden gevonden.

Meer dan 2013
Afgelopen jaar hebben ruim 2400 bijstandsgerechtigden in Rotterdam werk gevonden. Dat zijn er meer dan in 2013. Toen verlieten nog ruim 1700 mensen de bijstand omdat ze weer een baan hadden gevonden.

Beleid

De stijging komt volgens een woordvoerder van de gemeente door het gevoerde beleid en een aantrekkende economie. Aan het einde van de collegeperiode in 2018 moeten er 12.000 mensen uit de bijstand aan het werk zijn, hebben de drie coalitiepartijen Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA met elkaar afgesproken.

Nederlandse taal

Om bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen, zet verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam onder meer in op betere beheersing van de Nederlandse taal bij de werkzoekenden. Ook wordt prioriteit gegeven aan werk voor jongeren in de bijstand.

Jeugdwerkloosheid

Binnenkort komt Struijvenberg met een actieplan jeugdwerkloosheid, samen met onderwijswethouder Hugo de Jonge. Vooral in Rotterdam-Zuid wil hij die bestrijden omdat de jeugdwerkloosheid daar relatief hoog is. Struijvenberg wil dat voortaan wordt bijgehouden hoeveel mensen door een banenmarkt aan het werk komen of een opleiding gaan volgen. Dat werd tot nu toe niet gedaan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Paul Veerkamp (Bijstand Gem. Rotterdam.) op
Weinig info om conclusies te trekken. Het lijkt een "goed nieuws show" maar de realiteit is anders. Er is totaal geen info over de bijstand. De voorkeur van bestuurders en ambtenaren is vooral hun eigen positie te behouden. Opzouten met deze prutsers en snel starten met echt beleid om dit maatschappelijke probleem eens en voor altijd op te lossen.
Door Hans (Overheidsdienaar) op
Misschien is het ook wel een keer gewoon goed nieuws. Dat kan hoor. Proficiat Rotterdam!
Door marjolein op
2400 op 35000, 't is nogal wat! Waarschijnlijk zijn dit mensen die buiten eigen schuld uit de uitkering zijn gekieperd. Daar is rat-en-dom goed in. Maar naar schatting van sociaal advocaten zijn er ong. 10.000 huishoudens die onterecht geen uitkering krijgen. Daar hoor je nou nooit eens wat over.
Verder is het bijna onmogelijk om op eigen initatief uit de wwb te komen in rat-en-dom. Daar heb ik zelf ervaring mee en dat zie ik ook in mijn omgeving. Tegenwerking, verdenking van fraude en weet ik wat als je keurig doet wat de wet voorschrijft: een baantje vinden en de uitkering aan de kant (proberen) te schuiven.
Door H J van Bruggen (redacteur) op
Gewoonlijk verschijnen de uitstroomcijfers pas na de zomer van het volgende jaar. De gemeente claimde eerder een aantal naar werk uitgestroomden over 2013 van 1800. Deze stijging naar 2400 schreeuwt om een journalistieke follow-up. Zijn de mensen uitgestroomd naar banen of naar 'regelingen' ?