of 59221 LinkedIn

Vaker WW-uitkering voor 50-plussers

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vergeleken met februari 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen met 1 procent afgenomen tot 455 duizend.

Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen relatief het sterkst gestegen vanuit de sector openbaar bestuur (16 procent). De sector zorg en welzijn bleef daar met 14 procent net iets bij achter. Er zijn in Nederland nu 633 duizend mensen werkloos, 12 duizend minder dan een maand eerder. Dat er minder mensen werkloos zijn, komt doordat minder personen zich aanboden op de arbeidsmarkt, terwijl het aantal werkenden nagenoeg gelijk bleef.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vergeleken met februari 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen met 1 procent afgenomen tot 455 duizend. Het aantal WW-uitkeringen aan mannen daalde ten opzichte van een jaar eerder, terwijl dit aantal bij vrouwen steeg. Onder 50-plussers nam het aantal WW-uitkeringen met 9 procent toe. Onder jongeren tot 25 jaar daalde het aantal uitkeringen met 15 procent. In Noord-Brabant nam het aantal WW-uitkeringen volgens het CBS toe, terwijl het in de overige provincies gelijk bleef of daalde.

Werkhervatting
Het UWV verstrekte in de eerste maanden van 2015 in totaal 122 duizend nieuwe WW-uitkeringen, 4 procent minder dan in dezelfde periode van 2014. Het aantal beëindigde uitkeringen bedroeg 108 duizend, 3 procent meer dan een jaar eerder. Er werden in de eerste twee maanden van dit jaar 53 duizend uitkeringen beëindigd vanwege werkhervatting, 8 procent meer dan in 2014. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.