Advertentie
sociaal / Nieuws

To tweet or not to tweet

Burgemeester Jan Hoekema (D66) van Wassenaar, begint met twitteren, zo liet hij deze week weten. Daarentegen stelt zijn collega uit Groningen, Peter Rehwinkel (PvdA), zichzelf de vraag of hij zijn twitteractiviteiten nog kan combineren met zijn steeds drukkere werkzaamheden. Rehwinkel heeft ruim 5.300 volgers op Twitter. Enkele weken geleden maakte u bekend binnenkort te besluiten over het al dan niet doorgaan met twitteren.

08 april 2011

Spraakmaker: Peter Rehwinkel

 

 

Toen ik vorig jaar met Twitter begon, heb ik daarover met het presidium uit de raad overlegd en afgesproken dat ik het een jaar zou proberen en dan met het presidium de balans zou opmaken. Binnenkort ga ik met het presidium bespreken of ik doorga.

 

 

Met stoppen zullen uw vele volgers niet blij zijn.

 

 Ik heb tientallen reacties gekregen van mensen die bijna smeken of ik door wil gaan. Heel veel mensen zeggen dat door twitter het bestuur dichter bij de burger staat. Er zijn ook burgers die zeggen dat ze nu beter begrijpen waar de burgemeester mee bezig is. Die toegankelijkheid en het gevoel dat gewaardeerd wordt waarmee je bezig bent, dat is heel erg leuk. Bovendien leg je daarmee in zekere zin ook verantwoording af over wat je doet.

 

U had een blog in uw tijd als burgemeester van Naarden en bent daarmee gestopt. Wat is het verschil met Twitter?

 

Een blog is eigenlijk een verslag achteraf. Twitter is veel sneller. Als je een tweet hebt verzonden, is het weg. Je kunt je tweet niet meer terughalen. En als je dat al zou willen, is er altijd wel iemand die je tweet dan al heeft gelezen.

 

U twijfelt over doorgaan met Twitter, uw collega Jan Hoekema begint ermee.

 

Ik heb tegen Jan gezegd: weet waar je aan begint. Het vergt heel veel tijd en het is levensgevaarlijk. Als je één keer iets fout doet, heb je problemen. Zover ik kan nagaan, is mij dat gelukkig niet gebeurd. Het leuke van twitter is dat ik kan volgen wat er op tv is en wat de discussies zijn. Ik krijg door de twitters die ik volg ook een beter beeld van de stad en de discussies in de Groninger samenleving. Of ik zelf doorga met twitteren vind ik lastig. Met mijn werk als regioburgemeester van de politie voor het noorden en voorzitter van de veiligheidsregio ben ik dadelijk 7 dagen per week aan het werk. Twitteren doe je er niet even bij. Zoals ik er nu naar kijk voel ik mij behaaglijker bij het volgen van Twitter dan bij het sturen van tweets.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie