of 59232 LinkedIn

Thuiszorgmedewerkers bezetten gemeentehuis Berkelland

thuiszorgmedewerkers hebben het gemeentehuis van Berkelland in de Gelderse plaats Borculo bezet omdat ze het niet eens zijn met de bezuinigingen op de thuiszorg.
1 reactie

Een aantal thuiszorgmedewerkers heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht op het gemeentehuis van Berkelland in de Gelderse plaats Borculo. Ze hielden het gemeentehuis bezet omdat ze het niet eens zijn met de bezuinigingen op de thuiszorg. De actie is afgebroken nadat de gemeente een gesprek had toegezegd met een 'brede delegatie' van het college en partijen. Dat heeft woordvoerder Reinier Engelen van Abvakabo FNV laten weten.

Vastberaden
De thuiszorgmedewerkers bezetten woensdag het gemeentehuis en brachten er de nacht door uit protest tegen de forse bezuinigingen. Ruim driehonderd mensen dreigen hun baan te verliezen omdat de gemeente heeft besloten te stoppen met de huishoudelijke zorg. 'We krijgen vanmiddag in ieder geval een gesprek. We hopen dat dit vruchtbaar zal zijn. We zullen ook bekijken of er een bemiddelaar kan worden aangesteld om het conflict op te lossen', aldus Engelen.

Geen oplossing

De medewerkers verblijven in een tent naast het gemeentehuis. 'We hebben de tijd gisteravond en vannacht besteed om een plan te maken als het niet goed mocht gaan. De vrouwen zijn vastberaden door te zetten.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Kijk, die Achterhoekse Vrouwen zijn veel leuker en krachtdadiger dan de Gooise Vrouwen .... Laten ze maar een roadmovie gaan opnemen, daar in Borculo. In 1925 heeft het er zodanig gestormd, dat het dorp deels verwoest is. In die vrouwen zit nog pit, de rest van het land zit in een winterslaap.