of 59232 LinkedIn

Thuisprostitutie mag niet in Utrecht

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft een brief aan de gemeenteraad gestuurd, waarin hij zgt dat thuisprostitutie geen optie is.
Reageer

Utrecht voelt niets voor prostitutie in woonhuizen. Een deel van de gemeenteraad had daarom gevraagd als tijdelijke oplossing voor de vrouwen die sinds 2013 niet meer in Utrecht als prostituee kunnen werken. Het stadsbestuur vreest overlast in de woonbuurt, te weinig toezicht op de activiteiten, risico op misstanden en gevaar voor de volksgezondheid. Dat staat in een brief die burgemeester Jan van Zanen donderdag aan de raad heeft gestuurd.

Thuisprostitutie niet toegestaan
Van Zanen wijst erop dat thuisprostitutie in de andere grote steden ook niet is toegestaan. In Utrecht is in het afgelopen jaar 24 keer opgetreden tegen vrouwen die vanuit huis werkten. Onder hen waren vier vrouwen die vroeger een ruimte huurden op een seksboot aan het Zandpad. Utrecht schrapte alle vergunningen van die seksboten wegens misstanden.

Investeerders
Utrecht kan in het voorjaar van 2017 weer seksramen hebben, schrijft Van Zanen. Die komen in containers in de buurt van het Zandpad. De gemeente wilde dat wel eerder rond hebben, maar kon geen investeerder vinden. Daardoor is al zoveel vertraging opgelopen, dat het geen zin meer heeft een tijdelijke locatie voor raamprostituees in te richten. Op dit moment zijn er geheime gesprekken met een mogelijke investeerder volgens de burgemeester.

Te traag
Collegepartij GroenLinks is ontevreden over de brief. ‘Het gaat allemaal te traag, het college straalt geen urgentie uit. Straks verdwijnen alle sekswerkers van onze radar.’ GroenLinks wil dat de gemeente desnoods zelf een prostitutiezone bouwt en de exploitatie dan in handen legt van een maatschappelijke organisatie. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.