of 59232 LinkedIn

Startersbeurs helpt jongeren aan baan

Inmiddels bieden 150 gemeenten de Startersbeurs aan. Dinsdag werd de 1500e Startersbeurs uitgereikt. Ruim eenderde van de deelnemers die werk vindt, krijgt een contract aangeboden bij het leerbedrijf zelf.
Reageer

Meer dan de helft van de jongeren die gebruik maken van een zogenoemde Startersbeurs vindt een betaalde baan. Onderzoek naar de eerste ervaringen heeft dat uitgewezen.

Werkervaringsplek
De Startersbeurs werd ontwikkeld door hoogleraar Ton Wilthagen van Tilburg University, de vakbonden FNV en CNV en de gemeente Tilburg. In strijd tegen de jeugdwerkeloosheid krijgen schoolverlaters voor maximaal een half jaar een betaalde werkervaringsplek bij een bedrijf. De gemeente betaalt 400 euro en het bedrijf 100 euro per maand.

150 gemeenten
Inmiddels bieden 150 gemeenten de Startersbeurs aan. Dinsdag werd de 1500e Startersbeurs uitgereikt. Ruim eenderde van de deelnemers die werk vindt, krijgt een contract aangeboden bij het leerbedrijf zelf. Deelnemers zijn tamelijk positief, vooral omdat ze hun competenties verbeteren en vinden dat hun positie op de arbeidsmarkt is verbeterd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.