Advertentie
sociaal / Nieuws

Stadsbank veilt voor voedselbank

Het aantal klanten van de voedselbank stijgt, maar veel geld gaat op aan het verouderde wagenpark. Daarom houdt de stadsbank van lening een veiling.

06 september 2012

De Stadsbank van Lening in Amsterdam, die sinds 1614 geld leent tegen inlevering van sieraden en gebruiksgoederen, houdt op 27 september een veiling ten bate van de Voedselbank. De opbrengst is bestemd voor een nieuwe bestelbus voor het rondbrengen van voedselpakketten, liet de gemeentelijke dienst weten.

Minder gevuld
In Amsterdam leven ruim 3000 mensen van een voedselpakket. De helft daarvan zijn kinderen. Het aantal klanten groeide het afgelopen jaar met 15 procent. ,,De pakketten van de Voedselbank zijn helaas steeds minder gevuld en bovendien gaat er een te groot bedrag op aan het in slechte staat verkerende wagenpark van het distributiecentrum'', aldus directeur Rob Jeursen van de Stadsbank. 

Basgitaar van de wethouder

Mensen kunnen bieden op zaken als een eeuwenoude heipaal die onder Amsterdam Centraal Station stond of de basgitaar van wethouder Freek Ossel. Ook een gesigneerde Ajax-bal, een Amsterdammertje,  een bronzen been en een bronstexcursie met de boswachter in de Waterleidingduinen kunnen gekocht worden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie