Advertentie
sociaal / Nieuws

Sluiting Fort Oranje kost overheid 5 miljoen euro

De sluiting van de beruchte camping Fort Oranje in het Brabantse dorp Rijsbergen gaat naar schatting 5 miljoen euro kosten. De kosten worden verdeeld onder de gemeenten in de regio, de provincie en de rijksoverheid, bevestigde een woordvoerster van de gemeente Zundert donderdag berichtgeving van BN/De Stem.

16 juni 2017

De sluiting van de beruchte camping Fort Oranje in het Brabantse dorp Rijsbergen gaat naar schatting 5 miljoen euro kosten. De kosten worden verdeeld onder de gemeenten in de regio, de provincie en de rijksoverheid, bevestigde een woordvoerster van de gemeente Zundert donderdag berichtgeving van BN/De Stem.

Schatting
De gemeente benadrukt dat het vooralsnog gaat om een schatting en dat het exacte bedrag afhankelijk is van veel factoren. Na de zomer verwacht de gemeente meer duidelijkheid te hebben. Ook over de exacte verdeling van de kosten, zijn nog geen beslissingen genomen.

Onhoudbaar
Zundert wil de camping sluiten omdat de situatie er onhoudbaar is geworden: er is veel criminaliteit, veel van de ruim zeshonderd bewoners verkeren in een erbarmelijke situatie en de caravans zijn in slechte staat. De camping werd eerder dit jaar geportretteerd in een goedbekeken serie op SBS6.

Rechtszaak
Campingeigenaar Cees Engel verzet zich tegen de geplande sluiting en een rechtszaak is vermoedelijk onafwendbaar. Volgens de gemeente zijn er ook al bezwaren ontvangen van bewoners. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Richard uit Alphen
Gewoon verder gaan naar een betere toekomst en nieuwe kansen we gunnen het julile !
K. de Beer / Adviseur
Talloze gemeenten zitten met min of meer hetzelfde probleem. Ooit binnengehaald als paradepaardjes die de gemeente "op de kaart zouden zetten": campings en recreatieparken, waarvan velen binnen de kortste keren afgleden naar een achterbuurt, ook omdat de gemeente wegkeek en niet handhaafde om wat voor reden dan ook. 20 jaar laten moet je dus in de portemonnee tasten om de zaak weer te normaliseren. Een goede les!
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Als de bewoners er, ondanks alles, niet weg willen omdat het daar met name voordelig wonen is, kun je de bewoners daar hooguit weg krijgen als een verhuizing meerwaarde heeft, dus dezelfde woonlasten gegarandeert worden door de gemeente Zundert.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
De sluiting van de camping gaat circa 5 miljoen euro kosten, welke kosten worden verdeeld onder regiogemeenten, de provincie en de Rijksoverheid, zo bevestigde een woordvoerster van de gemeente Zundert. Met geen woord of getal wordt gerept over een vergoeding aan de bewoners en de eigenaar, Dr. C. Engel. Kortom, volkomen begrijpelijk dat zowel bewoners als eigenaar protesteren en zich tot het uiterste gaan verzetten want ze worden met deze verdeling aan 3 verschillende overheden volledig financieel buiten spel gezet, dus gepiepeld !
Frits
Voor 5 miljoen heb je mooie caravans in een goede staat voor alle bewoners en kinderen en kun je ook nog eens wat schulden kwijt schelden help die mensen toch gewoon zonder gedooe ze hebben hier niet om gevraagd.
Ellen
5 miljoen. Daar gaan weer bedrijven heel blij van worden, net zoals met die tijdelijke COA woningen. Kost vreselijk veel geld om neer te zetten, ook weer om af te breken en daarna gaat de gemeente tijdelijke woningbouw neerzetten omdat ze toch wel woningen te kort komen. Als er iemand vet sopt van het vluchtelingen verhaal dan zijn het de Nederlandse bedrijven wel die door de incompetentie van het COA bakken geld verdienen met huisvesting, catering, inburgeringscursussen etc. Mag van mij ook wel eens een parlementaire enquete naar komen, of dat allemaal niet wat efficiënter en goedkoper en eerlijker kan en had gekund. Maar goed, nu weer vijf miljoen dus. Waar iedereen beter van gaat worden behalve de belastingbetaler en de mensen van de camping.
Ellen
Ben benieuwd of alle vakantiewoningen die nu in Zeeland bijgebouwd worden, ook zo'n lot ondergaan. Gezien de prijs zal Brouwerseiland wel een spookeiland worden, lege huizen die als belegging gekocht zijn door buitenlanders en waar nooit niemand komt behalve de tuinman en de bewakers. Nou ja, als het de gemeente maar een beetje geld in het laatje brengt.
Advertentie