of 59232 LinkedIn

Rutte steunt staatssecretaris Van Rijn

Premier Mark Rutte staat vierkant achter staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, die onder vuur ligt vanwege de aanhoudende problemen met het persoonsgebonden budget (pgb)
12 reacties

Premier Mark Rutte staat vierkant achter staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, die onder vuur ligt vanwege de aanhoudende problemen met het persoonsgebonden budget (pgb). 'Martin van Rijn, een van de besten in het team, heeft mijn volledige steun', zei Rutte vrijdag in zijn wekelijks gesprek bij de NOS.

Klijnsma
Ruttes volledige steun geldt ook voor staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken, die verantwoordelijk is voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Die dienst is sinds 1 januari belast met de uitbetaling van de pgb's, maar dat leidde tot veel chaos en veel mensen die lang op hun geld moesten wachten.
 

Volgens Rutte zijn de problemen nog niet voorbij, maar is Van Rijn ze wel aan het oplossen en wordt de vertraging stap voor stap ingelopen. De veranderingen bij de pgb's waren nodig omdat die voorheen vooraf werden uitbetaald en dat leidde tot te veel misbruik. De SVB betaalt achteraf uit. Rutte weigerde excuses te maken voor de chaos rond de pgb's. 'Ik zit er om problemen op te lossen. Excuses zijn gratuit.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jakov op
Het zou groot nieuws zijn wanneer er stond: "Rutte steunt staatssecretaris Van Rijn niet".
Door Ron_8491 (Adviseur) op
Vergis ik me of heeft Rutte dit wel vaker geroepen? Volgens mij is zowel Opstelten als Teeven bewindsman af.
Door Henk Donkers op
Je snapt niet dat de rest van het team dit pikt. Van Rijn de beste noemen lijkt me toch een regelrechte belediging voor de overigen. Die zijn kennelijk nóg klungeliger in de ogen van Rutte.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Dit zei Rutte ook al voordat kamerlid Verheijen opstapte en voor het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven.
Het lijkt hier net als in het voetbal, als de voorzitter zegt dat hij alle vertrouwen in je heeft moet je oppassen. .
Door digi-opa (Beleidsmedewerker voor de nederlandse burger) op
Hoe kan het anders. De Hoofdmeester steunt de fouten van zijn onderdanen. Had niet anders verwacht van de heer (P)rut(t)ser.
Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (bd) op
Rutte is nu eenmaal buitenaards: hypotheekrenteaftrek, duizend euro terug, etc etc. Maar als iemand met ALS een dag in zijn eigen ontlasting moet doorbrengen dan is onze excellentie (hoe krijg ik het de machine uit) nergens te vinden. Ik dek U in de rug sprak de lafaard en drukte af (vrij naar Goelag)
Door de Goot op
Van Rijn is bepaald geen kluns. Wellicht zelfs een van de besten, hoewel dat geen prestatie is in het kabinet van Brokkenpiloten dat Rutte II is (Blok, Kamp, Klijnsma, Plasterk). Het probleem met deze staatssecretaris is dat hij lijdt aan grenzeloze zelfoverschatting. Hij denkt jet allemaal wel even te kunnen regelen, en negeert daarom alle adviezen om het in een wat minder gehaast tempo uit te voeren.
De nu ontstane puinhopen bij de PGB's, daar is van Rijn dus geheel verantwoordelijk voor. Niet alleen maar politiek ! Derhalve zou hij per direct moeten aftreden.
Door Fritz A. von Geusau op
Laten we gewoon eerlijk zijn. Het debat aangaande de PGB werd ingetrokken door de PvdA om haar eigen staatssecretaris uit de wind te houden, cq lucht te geven. Coalitiepartner VVD ging uiteraard mee om politieke problemen te voorkomen. Feit is simpelweg dat het rond de PGB's al tijden een chaos is en dat Staatssecretaris Van Rijn al een tijdje roept dat alle problemen zijn opgelost, terwijl dat simpelweg niet het geval is. Als dan ook nog eens een zorgverlener min of meer onder druk gezet wordt om positieve berichten te verspreiden, is de Staatssecretaris gewoon 'op cours' om een motie van wantrouwen aan zijn broek te krijgen. Het intrekken van het debat is dan wel een heel goedkope en doorzichtige zet om Van Rijn (voorlopig) uit de wind te houden. De rechthebbenden op een PGB zijn voorlopig degenen die het 'uit de wind houden' van Van Rijn moeten betalen. Het kabinet zou zich diep, maar dan ook zeer diep moeten schamen om een dergelijke stunt uit te halen, enkel en alleen om haar politieke vriendje uit de wind te houden.
Door miek (floormanager) op
Rutte is de werkelijkheid kwijt. Samen maken ze een puinhoop van Nederland. Misschien om Brussel te behagen. Ik weet het niet. Iemand die zo'n rotzooi maakt van pgb de beste werknemer te noemen is vreemd. Of niet. Als je kijkt naar zijn eigen mensen in de partij, criminelen of ziek, tja dan kun je van Rijn het beste paardje uit zijn stal noemen.
Door Henk op
Rutte dient zich diep te schamen