Advertentie
sociaal / Nieuws

Ruim 8000 jongeren aan het werk, doelstelling niet gehaald

Ondanks het feit dat het streefgetal niet gehaald is, zegt Sterk trots te zijn op het behaalde resultaat. ‘Al het werk telt.'

03 oktober 2013

Uitzendorganisatie Randstad is er niet in geslaagd haar eigen doel – 10 duizend jongeren binnen vijf weken aan een baan helpen – te realiseren. Vijf weken na de start van ‘Jeugd op zoek’ is de teller voorlopig blijven staan op 8281 jongeren. Randstad en de ambassadeur voor de aanpak van jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk lanceerden het programma eind augustus. 

Trots
Ondanks het feit dat het streefgetal niet gehaald is, zegt Sterk trots te zijn op het behaalde resultaat. ‘Al het werk telt. Je doet ervaring op, je ontwikkelt je competenties en je vergroot je netwerk. Het is goed om te zien dat het bedrijfsleven werk wil maken van de aanpak van de jeugdwerkloosheid’, zegt ze. 

Substantieel meer
Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland is ook trots op het resultaat. Behalve de ruim 8 duizend jongeren die aan het werk zijn, zitten er ook nog ruim 1000 in het traject. De verwachting is dat die binnenkort ook aan de slag kunnen. ‘Daar ben ik trots op. Maar, hier houdt het niet op. We blijven dag in dag uit bezig om jongeren aan werk te helpen.’ Hoeveel jongeren Randstad normaal in deze periode aan het werk helpt, wil het bedrijf niet vertellen. Wel dat het er met dit project ‘substantieel meer dan normaal’ zijn.

11 oktober
Van de jongeren die een baan hebben, is het grootste deel aan de slag als financieel-administratief medewerker, medewerker horeca en callcentermedewerker. Daarnaast zijn ook productiemedewerkers, verkoopmedewerkers en logistiek medewerkers aan het werk. Het project Jeugd op zoek loopt nog door tot 11 oktober. Randstad verwacht dat op die datum het aantal van 10 duizend werkende jongeren wel is gehaald.

Welkom
Oud Kamerlid Sterk was als ambassadeur van dichtbij betrokken bij het project, waarmee ze voor veel publiciteit zorgde voor het probleem van de jeugdwerkloosheid, maar ook voor Randstad. In een interview met Binnenlands Bestuur zei ze daarover 'Ieder bedrijf met een goed idee is welkom. Het is nu niet de tijd om selectief te zijn.'

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Big Spender / netto betaler
Bij dergelijke enorme successen vraag ik me altijd met veel verbazing af:

-- wat schuift deze nieuwe baan?

Sterk de indruk dat er iets is opgetuigd om een ex-politica, uit een heel andere tak van sport, aan het werk te houden,

- waar zaten die banen ?

Er is geen werk en toch 8281 mensen blij. Is dat verborgen werkgelegenheid, worden flexwerkers vervangen door goedkopere starters. Of gaan er ouderen uit die we nu gaan helpen met de Task Force 50+, onder leiding van ex kamerlid/burgemeester/statenlid/gedeputeerde.

Wie weet meer over dit wonder..
Henk Bongers / burger
Sterk je hebt geen reden om trots zijn maar je moet concluderen dat je hebt gefaald. Je moet je afvragen of waar is wat je zegt dat: "Het is goed om te zien dat het bedrijfsleven werk wil maken van de aanpak van de jeugdwerkloosheid."

Waar baseer je dat op?



Ja er is met een hoop geld een aantal jongeren via een uitzendbureau aan het werk maar voor hoelang?



Sterk welke garantie heb je van Randstad dat ze door gaan met jongeren zodra het project stopt?



Is het weer zo'n project waar vanuit de overheid een worst wordt voorgehouden met een zak geld?



Hoe structureel zijn de banen die de jongeren nu via het project krijgen? Daar lees ik nergens iets over.



Kortom Sterk etaleer niet alleen de door jou gewenste successen maar geef volledige openheid over alles.
Advertentie