Advertentie
sociaal / Nieuws

Roteb wil 500 werklozen aan het werk helpen

Rotterdamse reinigingsdienst Roteb hoopt dit jaar zeker vijfhonderd werklozen door intensieve begeleiding aan het werk te krijgen. Maar wethouder Dominic Schrijer en Rotebdirecteur Marlin Huygens erkennen dat de banen voor herintreders niet voor het oprapen liggen. Ze zien desondanks voor hen voldoende kansen.

05 januari 2011

Torenhoge ambities

Het wordt nog een hele klus om in Rotterdam duizenden werklozen aan een baan te helpen. De

Schrijer (PvdA) toonde vorig jaar torenhoge ambities op het gebied van bestrijding van de werkloosheid. Mensen die niet willen werken, raken op termijn hun uitkering kwijt. In Rotterdam zitten circa 30.000 mensen in de bijstand. Onder meer de Roteb ontvangt subsidie om mensen in een traject te krijgen opdat zij op termijn weer aan het werk of naar school kunnen gaan. Dit jaar moeten bij Roteb drie- tot vierduizend van dergelijke trajecten beginnen.

 

Kansrijker

Maar Schrijer en Huygens zien ook dat door de bezuinigingen bij gemeente en rijk daarvoor steeds minder subsidie is. 'Het zou kunnen zijn dat je een risico loopt dat mensen buiten de boot gaan vallen en dat er meer wordt geïnvesteerd in mensen die kansrijker zijn op de arbeidsmarkt. Je kan iedere euro maar een keer uitgeven’, aldus Huygens.

 

Detailhandel

Toch is ze ervan overtuigd dat het Rotterdamse bedrijfsleven banen voor herintreders moet herbergen. 'Het is daarom belangrijk dat we als Roteb goed weten wat er speelt op de markt en welke vraag er naar wat voor mensen is.' Huygens ziet voor de herintreders de komende jaren veel kansen in de detailhandel, maar ook in de zorg. Schrijer: 'Er zijn voldoende banen in bijvoorbeeld de catering en de horeca. Maar bedrijven willen goed opgeleide mensen. Daar zorgt Roteb voor.'

 

Nieuwe benaming

Mede om nieuwe kansen op de arbeidsmarkt beter te benutten, presenteerde Roteb een aantal nieuwe bedrijfsnamen. 'Roteb wordt vaak geassocieerd met het ophalen van vuil en het schoonmaken. Maar wij doen veel meer dan dat. Met deze nieuwe benaming vergroten we onze herkenbaarheid.’ Het gaat daarbij om bedrijfsonderdelen die bijvoorbeeld banen bieden als metaalbewerker, beveiliger of cateringmedewerker.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

kristian horvaht
ik zoek eijkele werk en ik bij jou werken
Sam.Pinas / Onderhoudsmonteur
Ik heb een lange cv alleen weet ik het niet te mailen dat is mij nadeel maar geef niet ik kan het altijd faxen .op moment maak mij niet uit wat ik.vind ik wil tussen mensen zijn bezig zijn sociale contacten hebben gewoon werken dat ik hebben ik word gek week in week uit te nikse misschien kunnen jullie mij helpen il zou het op prijs stellen aub b.v.dank u .groetjes Sam .Pinas
JORGE H.CARVALHO LOURENCO / bijrijder huisvuilvrachtwagen
ik ben al een tijdje werkloos en ik wii graag werken
Jabbar / Choudry
Ik ben werkloos op dit moment.
Frans Nesselaar / hfd communicatie
Jammer dat de nieuwe naam voor de werkbedrijven niet is vermeld. Die naam is Robedrijf. Daaronder vallen vier bedrijven: Robedrijf Groen, Robedrijf Diensten, Robedrijf Productie en Robedrijf Baan en markt.
Mario Guagliardo
Nou Frans, het zijn ook namen waarvan ik denk dat ik ze niet op mijn CV wil hebben staan. Creativiteit is ver te zoeken hierbij.
Advertentie