of 59221 LinkedIn

Rechtbanken sturen bewindvoerder Bronn weg

Verschillende rechtbanken hebben de bewindvoerder stichting Bronn weggestuurd wegens wanprestatie bij hun cliënten. Ze zorgden ervoor dat de mensen met een beperking in de schulden terechtkwamen.
2 reacties

De rechtbanken in Gelderland, Oost-Brabant en Limburg schuiven de stichting Bronn uit Gennep opzij als bewindvoerder. Bronn beheerde in opdracht van de rechtbanken de financiën van ruim 670 mensen in een kwetsbare positie, maar is daar onzorgvuldig mee geweest. Zodra in alle zaken een nieuwe bewindvoerder is aangesteld, volgt het ontslag van Bronn, zo blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Den Bosch.

Schulden creëren
Bronn heeft ongeveer 1900 cliënten en werkt speciaal voor mensen met een beperking of dementerende ouderen. De bewindvoerder gaat over de portemonnee van deze mensen. De kantonrechter stelde vast dat de bewindvoerder in de Gelderse, Brabantse en Limburgse zaken geen zorgtoeslagen aanvroeg waar de cliënt wel recht op had. Cliënten kregen meer leefgeld dan binnen hun budget mogelijk was, waardoor ze schulden maakten. Ook betaalde de bewindvoerder kosten die zijn cliënten helemaal niet hoeven te betalen.

Eén medewerkster

Na gesprekken in juli ontsloeg het bedrijf een bewindvoerder en stelde het de directeur op non-actief, maar de rechter vindt dat onvoldoende. Want de andere bewindvoerders hebben zich ziekgemeld, zodat er nu alleen nog maar een medewerkster actief is die op therapeutische basis 24 uur per week werkt.

Bronn is tot aan het ontslag geschorst. Het bedrijf was donderdag niet bereikbaar voor commentaar

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kees Rotteveel op
Het OV is juist een uitzondering. Zowel bus- als treinverkeer zijn beter geworden: hogere frequenties, moderner materieel. Alleen de nationale overheid laat het afweten: NS is als monopolist te duur en de chipkaart (ook een bijna-monopolie van NS) eveneens.
Door Daniël Boon op
Ik zou zeggen: vooral verder gaan met marktwerking, privatisering en uitbesteden van overheidstaken. Dat is tot nu toe een geweldig succes gebleken: zorg is ondermaats en nog steeds te duur, kinderopvang gaat aan gort en over het openbaar vervoer wil ik het niet eens hebben.