of 59232 LinkedIn

Raad Maastricht praat over ophef rond burgemeester

Het privéleven van burgemeester Onno Hoes van Maastricht staat weer op de agenda in de raad.
7 reacties

De fractievoorzitters in de Maastrichtse gemeenteraad hebben woensdagavond ruim een uur lang met burgemeester Onno Hoes gepraat over nieuwe ophef rond zijn persoon.

Privé wordt publiek

Hoes kwam woensdag opnieuw in opspraak na publicaties door een 20-jarige man van privéberichten, die hij rond een afspraakje met Hoes uitwisselde. ,,Iets wat privé was, is nu publiek geworden'', zei fractievoorzitter Frans Bastiaens van de PvdA namens alle fracties. Hij noemde dit ,,pijnlijk'' en wilde er niet meer over zeggen. Een woordvoerster van burgemeester Hoes noemde het gebeurde een privékwestie en wilde verder geen mededelingen doen.


Affaire met 'toyboy'
Een jaar geleden kwam Hoes in opspraak na een publiek geworden affaire met een 'toyboy'. Hoes kreeg veel kritiek te verduren om deze affaire maar bleef op zijn plek. Enkele maanden later kwam het tot een breuk met zijn man, tv-persoonlijkheid Albert Verlinde.


Steun van de raad

In een stiekem door de man opgenomen filmpje dat gepubliceerd is op de site van De Telegraaf spreekt Hoes ook over het feit dat een jaar na dato de storm rond de vorige affaire is gaan liggen. En dat hij de steun van de gemeenteraad heeft. 'Nu wel weer', zegt Hoes daarover. 'Maar het mag natuurlijk niet nog een keer gebeuren.' 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hor op
Ik maakte een gebbetje, namelijk geen idee wat Onno in zijn vrije tijd doet, het boeit me gewoon niet.
Reaguurder Jan Polak smult ervan, ieder zn meug.
Door Rudolf-fan op
De strapatsen van Onno Hoes zijn walgelijk en absoluut een burgemeester onwaardig.
Maar wie durft in dit land nog een zich misdragende homo te bekritisen ?
(Zie Henk Krol: ook nog steeds in functie als Tweede Kamerlid).
Voor je het weet zit de COC je in je nek te hijgen.
Door Rocky op
Eens met Jan en Polak, dat bizarre wezen uit Almere moet met Powned vervolgd worden. Aanklacht vanuit Maastricht of eigen initiatief OM. Verwacht ook reactie van NVJ .
Door Hor op
Hoewel ik oversext gedrag goedkeur vraag ik me af of de benoemde en dus niet gekozen Onno zich concentreert op zijn functie.
Door Jan op
Hoewel ik het oversexte gedrag van Hoes afkeur, is dat zijn eigen keuze, die niets te maken heeft met zijn burgemeesterschap. Degene die hier moet worden aangesproken is die jongen die dit uitlokte en natuurlijk Powned, die het in de openbaarheid bracht, louter en alleen om te chockeren. Die omroep heeft geen bestaansrecht, althans niet met ons belastinggeld. Maar daar hoor je de staatssecretaris dan weer niet over.
Door De Bont op
Weg met Hoes! Als burgemeester kun je met een meermaals bezoedeld blazoen niet meer met vertrouwen t.o.v. burgers/inwoners functioneren. Het nogal vunzige taalgebruik van Hoes in de Powned-opname toont blijkbaar de ware inborst, niet iets om trots op te zijn, persoonlijk en als gemeente Maastricht. Alles bij elkaar ook geen gelukkige bijdrage aan de homoemancipatie.
Door Polak op
Ben benieuwd welke beslissing het hoogste gezag van Maastricht gaat nemen. Immers als er al vertrouwelijke Gemeentelijk materiaal publiek is gemaakt , is dat door de heer R. H. te Almere. Een parallel traject jegens poging tot chantage lijkt mij niet kansloos maar geen prioriteit. Overigens moet opgemerkt worden dat een en ander in nauw verband met Powned is georkestreerd (met gemeenschapsgeld dus!!) zij leverden materiaal voor opname en weergave. Powned lijkt zichzelf nu echt buiten de orde van fatsoenlijke journalistiek geplaatst te hebben. Elke financiering vanwege het publieke domein acuut staken.