of 59232 LinkedIn

'Problemen sociale dienst Rotterdam begin 2015 opgelost'

Verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam heeft woensdag in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat de problemen bij de Socialde Dienst begin 2015 zijn opgelost.
1 reactie

Met allerlei maatregelen moeten de problemen bij de sociale dienst in Rotterdam, ofwel de dienst Werk en Inkomen (W&I), begin volgend jaar grotendeels zijn opgelost. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam woensdag in een brief aan de gemeenteraad.

Onder de maat
De dienstverlening was vooral in het eerste halfjaar van 2014 ver onder de maat, constateerde ombudsman Anne Mieke Zwaneveld. De termijn voor het aanvragen van uitkeringen werd in 20 procent van de gevallen overschreden, 30 procent van de telefoontjes werd niet opgenomen en 20 procent van de cliënten werd niet teruggebeld.

Problemen
‘Een heleboel Rotterdammers kwamen hierdoor ernstig in de problemen’, meldde Zwaneveld. Struijvenberg heeft nu voor een bedrag van 3,3 miljoen euro allerlei maatregelen genomen om uit de misère te komen. Overigens gaat het sinds deze zomer al steeds beter. Zo worden aanvragen voor bijstandsuitkeringen en bijzondere bijstand al veel meer binnen de wettelijke termijn afgehandeld.

Dienstverlening
Ook de telefonisch bereikbaarheid en klachtenafhandeling is sterk verbeterd. ‘Ik streef er naar om de dienstverlening in januari weer op normaal niveau te krijgen’, aldus Struijvenberg. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Och kom aan, waarom niet ? Ik geloof dit jaar ook weer in de echte Sinterklaas met mooi geschminkte Zwarte Pieten, waarom dan niet in de goede wil van de sociale dienst van Rotterdam ?