Advertentie
sociaal / Nieuws

Politie pakt jas af van dakloze, raadsdebat volgt

Het Rotterdamse raadslid Arno Bonte (GroenLinks) wil volgende week donderdag een raadsdebat voeren wegens het afpakken van een jas van een dakloze door de politie in de Maasstad. Die jas was voorzien van het V-logo van beveiligers.

04 januari 2017

Het Rotterdamse raadslid Arno Bonte (GroenLinks) wil volgende week donderdag een raadsdebat voeren wegens het afpakken van een jas van een dakloze door de politie in de Maasstad. Die jas was voorzien van het V-logo van beveiligers.

Beveiliging
Hij reageert boos op een Twitterbericht van de politie in het centrum van Rotterdam, die dinsdag meldde: '7 slapers in een parkeergarage aangetroffen en gewekt. En toen viel mijn oog op een embleem... Inbeslaggenomen en retour beveiliging.' Daarbij was een foto van de jas afgebeeld. Bonte: 'Het was koud en dan ga je onder zulke omstandigheden geen jas afpakken van iemand uit de meest kwetsbare groep mensen in de samenleving. Dat is geen gedrag dat bij de politie past.' Hij kreeg daarvoor woensdag veel bijval op sociale media.

Gecertificeerd 

De politie zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. Volgens een woordvoerster mag een jas met een beveiligingslogo alleen gedragen worden door gecertificeerde beveiligers. Dat was de reden voor inbeslagname. (ANP)

Reacties: 19

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henk Knoop / nvt
Dat de man zijn jas moest inleveren is duidelijk. Een alternatief zou ook kunnen zijn dat ze het embleem van de beveiligingsorganisatie verwijderd hadden. Dan was misbruik van de jas ook niet meer mogelijk geweest. Ook kon men de man mee nemen naar het bureau en onderdak bieden en dan toch de jas in beslag nemen. Allemaal niks mis mee. De gevolgde handelswijze is echter wel tekenend. Alleen de regels toepassen is niet genoeg. Als je, zoals we met oud-en- nieuw ieder jaar weer te horen krijgen, tot de hulpdiensten gerekend wil worden, moet je je daar ook naar gedragen. De politie verleent veel hulp, maar ik vergeet nooit dat zij de vertegenwoordiger van de overheid is en dus ook beschikt over het geweldsmonopolie. Dat schept grote verantwoordelijkheid en vraagt begrip voor de omstandigheden van mensen. Blijkbaar is dat niet iets waarop de politie haar mensen werft. Sociale intelligentie is een vereiste. Politiemannen die daar wel over beschikken worden al snel wijkagent. Een goede zaak, maar wat overblijft op straat in de patrouille is nou niet echt 'wel bedeeld' op dat vlak.

Als het raadsdebat daar over gaat vind ik het een goede zaak. Als het over dit geval alleen gaat is het een 'waste of time', want er zal niets veranderen.

Als de politiek zich er mee bemoeit, moet het of behoud van wat er is, óf verandering opleveren.
Yves / geef die man dan een vervangende jas
Kan het er dan niet afgeknipt worden of met een stift bewerkt worden ? De agent doet dit vast geen tweede keer. Aldoende leert men.

Daklozen hebben ons hart gestolen sinds de Amsterdam project.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
En als de politie de man zijn jas had laten houden en hij had daar misbruik van gemaakt dan had GroenFlinks daar ongetwijfeld ook weer vragen over gesteld.
Dieuwe / adviseur
hopelijk is een pakkans voor de dakloze nu groter..!?
René / bel.adv.
Indien er door iemand met eenzelfde jas een beroving had gepleegd was het land te klein geweest.

En dit is waar de politie steeds meer tegenaan loopt. Op het moment dat ze handhaven, dan wordt er altijd wel iets geroepen door iemand van zuur links. Maar maatregelen nemen om de politie tijdens oudejaarsnacht beter uit te rusten tegen raddraaiers, stenengooiers etc? Nee, dan geven de politici niet thuis.
Joop
Typisch een reactie van de politie: goed of fout. Er is geen tussenweg. Verder nadenken over passende/alternatieve oplossingen is niet voor iedereen weggelegd.



Zo te lezen uit 2 van de onderstaande reacties is de angst voor wat-er-al-niet-kan-gebeuren flink toegeslagen. Zoals de waard is...
V.oedselbank / kan het niet laten....
En niemand die eerst even terug gaat naar het begin...hoe komt die best brave man aan de jas? Vast niet van Sint Maarten. Of was het een overspannen beveiliger die net als deze agent het helemaal spuugzat was om zijn nek nog langer uit te steken voor allerlei randdebielen die het normaal vinden zaken van derden te slopen en te jatten en vervolgens weer neergesabeld worden door reaguurders op "social" media? Kortom, eerst meer info voordat iedereen weer over het zielige egeltjes syndroom struikelt.
Criticus - NL
Inderdaad voer voor een raadsdebat???

Los van of het wel of niet correct is, lijkt het mij dat de raad van Rotterdam wel belangrijker zaken te bespreken heeft. Laat dit soort bijzaken in het ambtelijk apparaat besproken worden en laat de raad zich met hoofdzaken bezig houden.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Juist hier zien we een situatie die niet zwart/wit is, maar het is wel een symbool van een verbureaucratiseerde, door managers verziekte maatschappij. Juridisch gezien heeft de politie correct gehandeld, maar als politiemensen meer vrijheid van handelen zouden hebben, dan had men gemakkelijk het Leger des Heils even een andere jas kunnen laten brengen. Die GroenLinkser Arno Bonte is dus net zo'n rechtlijnige dogmaticus als die managers. Het is niet gek dat steeds meer burgers geen enkel vertrouwen meer in overheid en gezag hebben en hun heil bij de populisten zoeken! Je kunt veel kritiek op populisten hebben, maar ze reageren wel meer vanuit het hart. Hier is weer zo'n politieke roeptoeter in beeld die voor zijn linkse aanhang overigens net zo'n populist is als Geert Wilders dat voor rechtse mensen is... Het is zo ongelooflijk goedkoop scoren met kritiek op politiemensen.. ik hoop dat meneer Bonte de wind van voren krijgt van Leefbaar Rotterdam. Opvallend dat linkse mensen nooit met een praktische oplossing op de proppen komen.. Ze staan mijlenver af van de hardwerkende of kansarme Nederlanders af en ze behoren tot een elite in een ivoren toren. Qua intelligentie munten ze ook al niet uit. Het is een constante in de geschiedenis dat op zeker moment de arrogante en steeds dommer wordende elite wordt verdreven door het volk... En dan herhaalt zich weer het cirkelproces. Ik zie er wel de paradoxale humor van in, want deze linkse roeptoeters zijn indirect de succesvolste fakkeldragers voor de PVV !! Daar kan geen lompe uitspraak van Geert tegenop.
Sjaak / waakzaam burger
De politieagent die de dakloze zijn jas heeft ontnomen, heeft niet als een goede politieagent gehandeld. Immers, de Politiewt bepaalt (in art. 2) dat de politie hulp verleent aan wie dat nodig heeft. En het ontnemen van een jas vanwege een betekenisvol logo in de winter zonder voorziening van een alternatief, is geen hulp.

De meerdere van de politieagent moet dat uitleggen aan de agent zelf en binnen de politie-organisatie moet duidelijkheid geboden worden over het behandelen van daklozen, met name in de winter. [Daaraan zijn wel meer problemen verbonden]

Het R'damse raadslid Arno Bonte doet wat hij als volksvertegnwoordiger behoort te doen: een probleem bespreekbaar maken. Voor het ontnemen van de jas bestond reden, maar niet voor het jasloos achterlatren van de dakloze. Welbeschouwd is dat een kwestie van openbare orde. Daarop is - zie de Gemeentewet - de burgmeester formeel aanspreekbaar. En dat aanspreken moet, met het erbij horende debat, in de vergadering van de gemeenterad gebeuren. (namens de R'damse bevolking).
Ellen
Alsof het leuk is om dakloos te zijn, alsof mensen daarvoor kiezen om de politie te kunnen zieken... Ik zou zeggen, probeer zelf eens tijdje dakloos te zijn. Gewoon een maandje of zo. Het is vervelend voor de politie dat zij vaak met de onderkant van de maatschappij geconfronteerd worden, maar dat maakt het nog niet leuk om aan die onderkant te leven. En de agent gaat na zijn dienst naar huis, misschien iets om even bij stil te staan. Dakloos ben je 24/7.
ambtenaar / gemeenteambtenaar
Typisch weer iets voor onze hemelfietser bonte hoort hem nooit behalve met achterlijke ideeën en nooit met oplossingen OA ook dankzij hem die milieu zones die niks uithalen maar wel die vervuilende cruise schepen verwelkomen in de stad
Rob / controller
Begrijp ik dat deze jas dus gewoon gestolen is? Want op een andere manier kan je zo'n jas niet krijgen.
Post
We zien nu wat voor maatschappij de linkse elite heeft veroorzaakt..Een losgeslagen samenleving. Je zal maar politieman of vrouw zijn, dan ben je aan de goden overgeleverd.
Frank
We zien nu wat we krijgen als we jarenlang populisten als Leefbaar Rotterdam laten regeren, een asociale bende! Je zal maar dakloos zijn en dan nog een schop na krijgen van de maatschappij... lekker dan...
Ing. jan F. Oosterkamp / Afgestudeerd scheepsbouwer
Normaliter kan de politie nooit iets zonder heterdaadje?

Toch?!

Echt een staaltje "paarse krokodil" !
Bregje / Burger
Tjonge jonge, wat een incidentpolitiek. Meneer van GL wilde even scoren, over de rug van de agent die gewoon correct heeft gehandeld. Had hij de jas gewoon bij die zwerver gelaten, dan was het vast ook niet goed geweest.

Bah. Die Bonte kan er straks maar beter mee stoppen; aub vervangen op de lijst.
slacht-offer / staatsvijand
De politie klaagt steen n been en vraagt constant om geld en meer middelen. Inmiddels bestaat de politie macht uit meer mensen dan ons leger !

Uit eigen ervaring weet ik dat politie en justitie niet aan waarheidsbevinding doen en dus geen enkele wet respecteren inzake strafbare feiten, De pet die ons allemaal zgn. past wordt gedragen door ernstig corrupt kader personeel en geestelijk achtergesteld personel. Er is geen enkele agent of officier die nog normaal de zaken kan uitleggen zonder een collega de hand boven het hoofd te houden. Ook geldt de wet VOG (verklaring omtrent gedrag) niet vor ambtenaren in het algemeen en gaan op reguliere basis de meest grove mensenrechten schendende ambtenaren vrijuit vanwege het negeren van rechterlijke uitspraken. (zie de misdrijven omtrent discriminatie in de tweede kamer waarbij niemand ooit gestraft wordt)

Dus : WEG met het O.M. en het voltallig kader bij de politie top. Er is geen enkele proffesionaliteit meer t bespeuren en het kapot maken van burgers gaat onverminderd voort. Zo staat de teller van het aantal geregistreerde misdadigers inmiddels al boven de 10 miljoen (iedereen die in het gevang komt krijgt nl. een uniek persoonlijk detentie nummer dat nooit verandert). Hieruit zou de conclusie moeten zijn dat Nederland dus meer dan 10 miljoen crminelen van eigen bodem heeft !

Natuurlijk zal men zeggen dat dit niet klopt, echter de feiten spreken voor zich. De meeste criminlen zijn echter mensen die bijvoorbeeld hun zorgverzekering niet kunnen betalen en dus in het gevang terecht komen. Leuk leventje zo he heren politie !

Zorg gvd dat je het volk beschermt ipv van al het beasting geld op te maken aan de bescherming van de rijke kapitalisten !

Ik zeg : weg met de politie en laat het leger die rotzoi die ze hebben gemaakt maar eens opruimen Per slot van rekening zijn we officieel in oorlog en dus kan de krijgstucht worden toegepast op de ambtenaren die de sovereiniteit van het Koninkrijk hebben aangetast. (bijv.: W.Bos heeft op eigen houtje 16 miljard euro laten verdampen zonder toestemming van het volk, hetgeen strafbaar is, om nog maar niet te spreken over de misdrijven die de heren Opstelten, Hirsch-Ballin, Teeven en vele andere rechts extremisten hebben begaan en ongestraft zijn gebleven. Zelfs 30 jaar na dato lopen deze criminelen nog steeds vrij rond)

En nee, de generatie die nu tussen de 45-50 jaar oud is zal daar geen enkel probleem mee hebben omdat deze generatie keer op keer een trap in de rug heeft gekregen van deze mensen door wetten dusdanig te veranderen dat deze generatie een leven lang in gedwongen armoede moet leven. De statistieken liegen er niet om !)



Kortom : politie en justitie stop met janken en accepteer de reden waarom we jullie massaal aan het uitkotsen zijn. Lafaards met een grote bek in uniform waarvan een groot deel zelfs behoorlijk tot aan de strot zelf misdrijven begaan.
mark
GroenLinks heeft weer zijn publiciteit die het graag wil hebben.
Advertentie