Advertentie
sociaal / Nieuws

Opstelten tegen wietteelt door gemeenten

Minister Opstelten is tegen gereguleerde wietteelt door gemeenten. Tilburg, Rotterdam, Utrecht en Leeuwarden hebben aangegeven hiermee te willen experimenteren.

06 december 2012

Gereguleerde wietteelt door gemeenten kan niet, is strafbaar en tegen Europese regels. Dat zei minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) woensdagavond tegen RTL Nieuws. De minister zei dat in reactie op initiatieven die onder meer Eindhoven, Utrecht en Rotterdam en Tilburg hebben.

Vereniging volwassen wietgebruikers
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven benaderde 2 weken geleden de gemeente Utrecht om samen een proef met gereguleerde wietteelt uit te werken. Utrecht wil ook al heel lang aan de slag met gereguleerde wietteelt. De gemeente wil een vereniging oprichten voor volwassen wietgebruikers die op een gereguleerde en gecontroleerde manier wiet telen. Ook Leeuwarden onderzoekt de mogelijkheden voor legale wietteelt.

Ook Rotterdam en Tilburg willen telen
Afgelopen week zijn ook in Rotterdam en Tilburg initiatieven ontstaan. De gemeenteraden denken een kans te maken bij het nieuwe kabinet dat door afschaffing van de 'wietpas' heeft getoond een liberaler drugsbeleid te willen.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bolhuis
Het wordt hoog tijd dat we sommige europese wetten gaan negeren omdat die in strijd zijn met onze "lokale" cultuur en oplossingen. Wat gaan ze dan doen? Met bommen en granaten komen? Of een sanctie? En wat als we die sanctie niet betalen? We moeten eens kloten tonen in dit landje dat groter is dan alleen haar oppervlakte.
Niels / Ambtenaar
En is het niet de minister die het eerste initiatief kan nemen om de wet aan te (laten) passen, zodat het wel legaal kan? Het kan wel, maar hij wil niet....zou ik eerder denken...
Myra
Natuurlijk kan het wél geregeld worden, dat lukt in andere landen (en zelfs inj meerdere Amerikaanse staten) immers ook ondanks "de regelgeving".



Het is gewoon púre onwil van Opstelten. Hij focust zich geheel op de beperkende regelgeving... en vertikt het om naar de mogelijkheden te kijken!
Patrick
Nou M... Je bent wel bijster intelligent om voor te stellen dat we gewoon Europese regels moeten gaan negeren. Denk je dat de rest zich dan wel aan de regels blijft houden? Dan kunnen we er net zo goed helemaal mee stoppen.
gerrie
Kunnen ze gewoon Co V. voor inzetten. Die is wel thuis op de markt van criminele activiteiten. Nu heeft hij tijd genoeg om de plantjes water te geven. En hij wordt er ook nog voor betaald. 1+1 =Co
Advertentie