Advertentie
sociaal / Nieuws

Oplossing voor Waginingse Dennenrust dichtbij

Het ministerie heeft nu toegezegd dat gemeenten hun eigen keuzes mogen maken. Dat kan betekenen dat de toelatingscriteria voor een zorgcentrum per gemeente gaan verschillen.

24 oktober 2014

De gemeente Wageningen gaat de komende maand bepalen hoeveel zorg iemand minimaal nodig heeft om in het zorgcentrum voor Jehova's Dennenrust te mogen wonen. Huidige bewoners en mensen die nog voor 1 januari naar Dennenrust verhuizen mogen er in elk geval blijven wonen, net als degenen die voor een al overleden partner hebben gezorgd. Dat is deze week volgens de gemeente afgesproken met het ministerie van Welzijn.

Gedwongen verhuizing
Over Dennenrust ontstond dit voorjaar veel ophef. Bewoning van het centrum is gebaseerd op zorg voor elkaar. Dat betekent dat er ook mensen wonen die zelf geen zorg nodig hebben. Omdat dat op grond van nieuwe regels in 2015 niet meer mag, wilde de gemeente al die bewoners dwingen te verhuizen, zelfs wanneer het om echtparen ging.

Eigen keus gemeenten
Het ministerie heeft nu toegezegd dat gemeenten hun eigen keuzes mogen maken. Dat kan betekenen dat de toelatingscriteria voor een zorgcentrum per gemeente gaan verschillen. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie