Advertentie
sociaal / Nieuws

Arnhem wil huisuitzettingen voorkomen

Arnhem wil gezinnen niet langer uit hun huis zetten als dat enigszins voorkomen kan worden. Geprobeerd wordt een saneringstraject in te zetten.

07 december 2011

De gemeente Arnhem gaat samen met de wooncorporaties en de veiligheidsregio Gelderland-Midden proberen om huisuitzettingen zo veel mogelijk te voorkomen.

Daklozenopvang
De gemeente vindt dat nodig, omdat er drastisch bezuinigd moet worden op de opvang van daklozen. ,,Dat kan alleen als we volop inzetten op het voorkomen van dakloosheid'', aldus verantwoordelijk wethouder Henk Kok woensdagmorgen. Trajectmanager

Ontruimingen die nodig zijn wegens aanhoudende overlast gaan gewoon door. Maar wanneer sprake is van huurschuld of andere problemen, gaat een 'trajectmanager' eerst kijken of er hulp kan worden geboden. Afgesproken is dat de woningcorporaties een ontruiming zullen uitstellen, zolang de huurder zich nauwgezet houdt aan afspraken over schuldsanering die worden gemaakt. Ook kan de 'trajectmanager' huurders begeleiden naar andere hulpverleners als dat nodig is.

Centraal meldpunt

Corporaties geven vanaf 2012 alle informatie over dreigende huisuitzettingen door aan een centraal meldpunt. Ook andere instanties leveren daar relevante informatie. De 'trajectmanager' stelt vervolgens samen met de huurder een stappenplan op, zodat zo snel mogelijk weer huur betaald kan worden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie