of 59232 LinkedIn

Nazorg van GGD aan sociale groep slachtoffers MH17

De GGD's gaan hulp bieden aan de achterblijvers van de sociale groepen waar slachtoffers van de vlucht MH17 in verkeerden. Het gaat om club-, vereniging- en klasgenoten.
1 reactie

Scholen en verenigingen kunnen bij de GGD terecht voor psychosociale hulpverlening vanwege de vliegramp. Als bijvoorbeeld een leerling of een lid is omgekomen bij de crash, kan de GGD helpen bij het verlenen van nazorg aan klasgenootjes of teamleden. Dit liet René Stumpel, directeur publieke gezondheidszorg van GGD Gooi- en Vechtstreek, maandag weten.

Verpleegkundigen

,,We kunnen bijvoorbeeld eigen verpleegkundigen naar een school sturen, maar ook documentatiemappen uitdelen aan leerkrachten. In andere situaties kunnen we instellingen in contact brengen met maatschappelijk werk of slachtofferhulp." Ook kan de GGD meedenken als bijvoorbeeld een sportclub in het nieuwe seizoen een herdenkingsdienst wil organiseren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Josta van der Wiele (Rouwbegeleider / juriste / energetisch therapeut) op
Mensen zoeken waarschijnlijk ook zelf, al dan niet op het internet. Daar zijn therapeuten en hulpverleners te vinden die (verschillende soorten) zorg en bijstand kunnen bieden na een overlijden. Die zorg kan worden vergoed door zorgverzekeraars als mensen een aanvullende zorgverzekering hebben.