of 59232 LinkedIn

Minder kinderen onder toezicht

'Door een een slimmere manier van werken worden ouders en kinderen sneller geholpen, waardoor kinderbescherming vaak korter of helemaal niet meer nodig is'.

Het aantal kinderen dat onder toezicht staat is sinds 2010 met 20 procent gedaald. Dat meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. Eind 2014 stonden nog 26.354 kinderen onder toezicht. Om de daling door te zetten heeft staatssecretaris Fred Teeven (V en J) extra geld uitgetrokken.

Slimmer werken
Door een slimmere manier van werken worden ouders en kinderen sneller geholpen, waardoor kinderbescherming vaak korter of helemaal niet meer nodig is, verklaart het ministerie de daling. Daardoor is kinderbescherming vaak korter en soms helemaal niet meer nodig. Staatssecretaris Van Rijn (VWS) noemt de grote daling een schoolvoorbeeld van de verbeteringen die voor kinderen en gezinnen bereikt kunnen worden in de jeugdhulp. ‘Daar moeten we vol op doorzetten en van leren in het nieuwe jeugdstelsel.’


Vernieuwende projecten
Het extra budget zal naar de VNG en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) gaan. De VNG gaan gemeenten hiermee praktisch ondersteunen bij de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Het Het NJi gaat vernieuwende projecten financieren en ondersteunen. Ook bouwt het NJi een netwerk waarin kennis over de jeugdbescherming en –reclassering wordt gedeeld en verspreid.


Prijs
Er komt ook een prijs voor gemeenten die de regie op de jeugdbescherming en jeugdreclassering vernieuwend inrichten. De staatssecretarissen Teeven en Van Rijn (VWS) komen hiermee tegemoet aan de aanbevelingen in het laatste rapport van de Transitiecommissie Stelselwijziging Jeugd, waarin wordt aangedrongen op snellere transformatie.

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.