Advertentie
sociaal / Nieuws

Marokkanenclub wil respect voor homo's

Marokkaanse homo's die meededen aan de Gay Pride afgelopen weekend, worden bespot, uitgescholden en zelfs bedreigd. Het Samenwerkingsverband Marokkanen wil respect voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

05 augustus 2014

Marokkanen in Nederland zouden lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders respectvol moeten benaderen. Je hoeft het niet eens te zijn met hun leefwijze of de manier van zichtbaar maken, maar een respectvolle discussie en omgang met elkaar is van groot belang.

Bedreigingen

Dat meldde het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) dinsdag. ,,Ons bereiken verontrustende signalen van beledigingen en haatdragende uitingen richting de initiatiefnemers en sympathisanten van de Marokkaanse boot tijdens de Canal Pride in Amsterdam. Dat vinden wij een kwalijke zaak'', aldus de SMN.

Zichtbaarheid vergroten 

De Marokkaanse boot was een primeur tijdens Canal Pride afgelopen weekeinde. Met hun deelname wilden ze hun zichtbaarheid vergroten en taboes doorbreken.  De organisatie hanteert een eigen aanpak van het thema LHBT's met als uitgangspunten: vrijheid, burgerschap en jezelf kunnen zijn.

Primeur 

De Marokkaanse boot was een primeur tijdens de Canal Parade afgelopen weekeinde. De initiatiefnemers en sympathisanten, onder wie een aantal politici, wilden zo een lans te breken voor seksuele diversiteit in Marokkaanse kring. ,,Daarbij hoort aandacht houden voor de normen van fatsoen, in het bijzonder op fora en sociale media.''

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hali / nvt
wat een neerdunkende titel...Marokkanenclub. van bb verwacht je wat meer niveau
Kaas !
Respecteren is een beter woord; respect moet je namelijk verdienen en er is geen enkele reden om respect te hebben voor iemands seksuele voorkeur, afkomst of nationaliteit.
Daniël Boon
Met Kees eens: beetje raar om het in de titel over "Marokkanenclub" te hebben terwijl het over respect gaat. Mag wel iets zorgvuldiger, dank u wel...
Advertentie