Advertentie
sociaal / Nieuws

Lager loon voor huishoudhulpen

Werknemers van de failliet verklaarde Brabantse huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent moeten loon inleveren als gemeenten akkoord gaan met de beoogde overname door ZuidZorg. Voor ongeveer 1450 van 1800 huishoudhulpen ligt een halfjaarcontract klaar met een lager uurloon, vertelde bestuurder Karim Skalli van vakbond FNV vrijdag.

16 januari 2015

Hoop op gemeenten

Het personeel heeft volgens de vakbond pissig gereageerd op het aanbod. Er worden acties voorbereid. ,,We zetten in op behoud van arbeidsvoorwaarden'', aldus Skalli. De vakbond hoopt dat gemeenten hogere tarieven willen betalen, zodat de huishoudhulpen hun oude uurloon kunnen krijgen.

Pantein-Vivent ging woensdag failliet. Ruim twintig Brabantse gemeenten moeten uiterlijk dinsdag beslissen over de overname door ZuidZorg. Ze kunnen ook kiezen voor andere aanbieders. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

faber
Kijk, zo werkt dat dus. Failliet, doorstart tegen lager loon met minder mensen. Deze doorstarter concurreert vervolgens de volgende eruit die weer doorstart met nog lager lonen. Tot dat er helemaal niks meer betaald wordt. Zo werkte het platte kapitalisme ook voor de opkomst van de arbeidsbeweging. Wat een vernieuwing, wat een vooruitgang onder regie van een PvdA staatssecretaris. Oh ironie.
henk
Volkomen logisch. Het inkomen van de top (300.000,-?) moet wel betaald worden. Gelukkig blijft hun inkomen in takt
Gerrit
En niet te vergeten de reservering voor een bonus van minstens een bedrag in drievoud voor het geval de top na een jaar er een zooi van blijkt te hebben gemaakt. Wat voor een auto rijdt hij ook al weer?
Linden
Mijn zus werkt daar en heeft enkele maanden geleden al zo'n 20% ingeleverd, van ruim 12 naar 10 euro per uur. Nog een keer inleveren moet dus geen enkel probleem zijn, zeker niet met een dergelijk topinkomen. Zwart krijg je voor dit werk gemakkelijk 15 euro per uur en dat is netto!
alexander / ambtenaar
De laatste reactie geeft aan dat er al loon is ingeleverd. Nu weer. Mensen die nu de WW ingaan krijgen dus ook al een lagere uitkering. Dit zijn derde wereld strategieen. Wij moeten ons doodschamen, deze werknemers zijn dus prullebakartikelen geworden.
Ad van Zundert / zelfstandig adviseur
Het gevolg van marktwerking is topsalarissen voor bestuurders en kans op faillissementen, waarvan in casu alleen de werknemers de dupe worden. Nederland verandert, de zorg verandert mee. Lijkt me logisch, alleen is er in de aanpak wel het nodige mis. Schrijnend dat juist een kabinet waarin de PvdA zit dit soort zaken 'uitlokt'.

Een variant op de hiervoor aangehaalde slogan: Nederland verandert, het politieke speelveld ook. Denk in maart a.s. even aan hetgeen de PvdA allemaal heeft verkloot. Een stem op de PvdA is de facto een stem voor de VVD.
Advertentie