of 59045 LinkedIn

Klijnsma wil advies over armoedebeleid kinderen

De Sociaal Economische Raad en het Sociaal en Cultureel Planbureau gaan het kabinet adviseren over een samenhangend beleid om armoede onder kinderen aan te pakken. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma gezegd.

De Sociaal Economische Raad en het Sociaal en Cultureel Planbureau gaan het kabinet adviseren over een samenhangend beleid om armoede onder kinderen aan te pakken. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma gezegd.

Motie SP
Aanleiding was een motie van de SP in de Eerste Kamer die gesteund werd door onder meer haar eigen partij de PvdA, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie. De VVD en PVV stemden tegen. In de motie wordt Klijnsma opgeroepen tot zo’n onderzoek, omdat ondanks inspanningen en extra geld het aantal kinderen dat in armoede opgroeit nog steeds stijgt. Volgens Klijnsma zit bij de SER en het SCP veel expertise en is het een goed idee om die te bundelen.

 
Dullaert

Eerder dit jaar besloot ze ook al om Kinderombudsman Marc Dullaert een vervolgonderzoek in te laten stellen naar hoe gemeenten het bestrijden van armoede onder kinderen aanpakken. Dit naar aanleiding van Kamervragen over een artikel in Binnenlands Bestuur waaruit bleek dat er grote verschillen zijn tussen gemeenten in de mate waarin kinderen ondersteund worden. Ze wil weten of het beleid dat gemeenten voeren wel zoden aan de dijk zet.


Kindpakket
In de senaat wees Klijnsma erop dat het kabinet al veel doet om armoede onder kinderen tegen te gaan. Zo heeft ze onlangs 100 miljoen beschikbaar gesteld voor armoedebestrijding, wat veel gemeenten aanwenden voor het maken van een kindpakket. Maar, zo zei de staatssecretaris ‘als er nog meer is dat je kan doen tegen armoede onder kinderen, moet je dat niet nalaten.’  Wanneer het onderzoek van de SER en het SCP klaar moet zijn, is nog niet bekend.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door E. Mullers (Gepensioneerd) op
Ik lees toch duidelijk dat er 100 miljoen tegen kinderarmoede beschikbaar is gesteld! Waar blijft dat geld? En waarom nemen ouders niet meer verantwoordelijkheid. vaak zijn dit gezinnen die ondanks dat ze met zeer weinig geld moeten rond komen (uitkering. Geen opleiding. Slechte baan)5/6 kinderen op de wereld DURVEN te zetten.
Door Henk op
Scheiden doet (vooral kinderen) lijden.
Door Donders (mederwerker) op
Allemaal VVD en PVV stemmen dan is er nog meer armoede. Lang leven rechts Nederland dat staat voor meer armoede en rijken nog rijker.
Door De Jong op
Armoede onder kinderen bestrijd je door het inkomen vd ouders te verhogen. Advies is klaar.