Advertentie
sociaal / Nieuws

Kabinet bekijkt stoppen uitkering naar Marokko

Minster Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil het verdrag oozeggen dat toestaat dat er uitkeringen naar Marokko gaan.

30 november 2012

Het kabinet bespreekt vrijdag de mogelijkheden om de uitbetaling van Nederlandse uitkeringen aan Nederlanders in Marokko stop te zetten. Dat wilde het vorige kabinet ook al, maar verdragen met landen buiten de EU, zoals Marokko, verhinderen dat.

Verdrag opzeggen
Eén van de opties die nu op tafel liggen, is een voorstel van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken om zo'n verdrag dan maar gewoon op te zeggen. Het alternatief is doorgaan met pogingen om de internationale verdragen aangepast te krijgen. Bronnen rond de regeringscoalitie van VVD en PvdA bevestigen donderdag berichtgeving van RTL Nieuws daarover.

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Janssen / Boekhouder
Heel vervelend, maar contract is contract.



Had je maar beter moeten nadenken!



Oplossing: bijstand afschaffen.
Peter van Dijk / maatschappelijk werker
Het gaat over Nederlanders in Marokko. Men kan dus terugkeren naar Nederland.

Wat niet duidelijk is in dit artikel of het hier over de aanpassing gaat qua kostenniveau in het land van herkomst t.o.v. wonen in Nederland. Ook wat betreft nabestaandenuitkering en kinderbijslag.

Feit is dat hier wel strikt wordt gecontroleerd of mensen met een AOW, of nabestaanden uitkering, of type kinderbijslag, aan te controleren voorwaarden hiervoor blijven voldoen. Wie een huishouden gaat vormen met een ander persoon heeft gevolgen voor AOW of ANW.

De niet te controleerbaarheid geldt voor meer landen dan alleen Marokko, neem ik aan.

Er zijn helaas binnen het beleid op meer terreinen dan de Euro grove weeffouten gemaakt. Recent met de arbeidsimmigratie uit Oostbloklanden. Men werkt hier voor relatief korte tijd en dan is een uitkering te krijgen. Het lijkt wel of men ADHD of ADD heeft. De toekomst is pal dichtbij en gevolgen van stappen kan men niet bedenken.
Peter van Dijk / maatschappelijk werker
De onbetaalbaarheid en gebrek aan draagvlak en de enorme verschraling hier in de sociale sfeer voor iedereen die er afhankelijk van is, dwingt tot herziening, of afschaffing van meer verdragen.

Niet zo lang geleden waren de aanvechters van moeten inburgeren bij bewoners van Turkse komaf erg blij dat het kabinet bakzeil moest halen tegenover de rechter, vanwege een verdrag uit 1950. Die mensen zijn zonder goede taalbeheersing etc. voorspelbaar een groep die bovenmatig een beroep doen op algemene middelen.

Per 1 januari 2015 gaat in dat iemand die 65 jaar wordt en AOW ontvangt, maar een partner heeft die iets jonger is, naar de bijstand moet. Wellicht voor eerste keer in hun leven. Met sollicitatieplicht en vermogen toetsing. Aan de andere kant krijgen mensen van buitenaf die op latere leeftijd hier gekomen zijn, automatisch een aanvulling op hun AOW vanuit SVB en zonder sollicitatieplicht. Hoe vaak zal daar vermogen toetsing plaatsvinden?

Wat als iets jongere partner oudere partner verpleegt? Bij de zorgpremie werden de gevolgen meteen belicht. Bij deze maatregel komen die binnenkort pas op de radar. Ik merk er niks van dat daarop geanticipeerd wordt nu. Zijn er banen voor 60plus vrouwen? Dit is nog een groep die na huwelijk en kinderen thuis bleven. Hier is een dramatisch verschil tussen generatie, die hun leven lang gewerkt hebben en premie betaald hebben en groep die dat niet hebben gedaan. De laatste groep zit comfortabel.

Het probleem is dat het hele plaatje balans moet hebben. Echter men verbouwt in loop der jaren puzzelstukjes (van totaal beleidspuzzel) zonder gevolgen in acht te nemen en dat je dus ook wat moet doen aan andere puzzelstukjes om de hele puzzel in elkaar te kunnen schuiven die cohesie niet aantasten en daarmee vooral draagvlak niet aantasten.
R.Kali
Eindelijk een goed plan, de uitkeringen worden door de belastingbetalers opgebracht. Waarom alleen Marokko? Het is een bekend fenoneem dat op grote schaal wordt gefraudeerd. Leven als god in Frankrijk doen velen van mijn landgenoten in Suriname, daar heeft Nederland geen verdrag mee dus met een adres in Nederkand is het kassa, maar Bouterse beschermt zijn volk. Blanke Nederlanders zijn niet welkom dus geen controle in Suriname. Het vermogen dat 38 jaar lang in Suriname lag daar genieten nu WAO'ers, WW'ers en bijstandstrekkers van. De grootste huizen zijn van Sur.-Nederlanders, een paradijs voor deze groep en de achterblijvers maar bloeden. Zelfs Nederlanders Surinaamse politici, advocten en zakenlui hebben hun kapitaal in Suriname en de Ned. overheid laat het oogluikend toe. Als je in Suriname woont met een uitkering kom je toch over voor een dure medische behandeling, je pensioen groeit door, AOW geen aftrek van de tropen jaren je bent immers ingeschreven in Nederland en geen hond die dat controleert. Het wordt tijd dat dit ook aan banden wordt gelegd.
Piet / directeur
Ik heb gemiddeld in mijn leven minstens 55 %, meer waarschijnlijk ca 60 % belasting betaald. D.i. dan exclusief BTW en BPM en overdrachtsbelating, grofwel ook dverse tonnen €.



Mij vermogens rendemetns heffing is formeel 50 % van een fictief rendement van 4 %. Maar mijn rendement is ca 1%, soms 2 % ,of verlies. Dus de effectieve belasting komt niet op de wettelijke 30 %, maar zo omstreeks de 80 % of zelfs meer!



Na mijn dood ( echtpaar zonder kinderen) is het tarief ( afgezien v.e. pietsie vrijstelling) 50 %, was voor kort 67 %.



Als je dit vertelt wordt dit standaard afgedaan met "ach wees blij dat je het kan betalen". Een buitenstaander beseft uiteraard niet de (gezondheids)risico's de inzet t.k.v. je gezin, echtgenoot, opofferen van nachtrust, vacanties dit gepaard ging. Er is maar een conclusie de Overheid pleegt legitieme (wettelijk afgedekte) diefstal! Bij de Overheid is niemand echt verantwoordelijk, aanspreekbaar, het is de anonieme collectiviteit die een klein deel bovenmodaal finsancieel uitkleed! In de politiek wordt ook geen kosten baten afweging gemaakt. Jarenlang vond iedereen het heel gewoon dat er altijd ruim voldoende geld was. Zinloze uitgaven aan ontwikkelingshulp, Afghanisten etc. De democratie noopt politicie tot het weg geven van cadeau's simpel voor de stemmenwinst. Het is niet meer dan een winkel die graag klandizie achter de toonbank heeft. Moraliteit is niet aan de orde, projecten subsidies etc, worden doorgedrukt vaak zonder dat daarvoor(tijdig) gelden zijn gereserveerd. Of zoals recent een voorbeeld in Flevoland dat een Gedeputeerde ca 140 milj € uitgaf voor aankoop van natuurgebieden terwijl de Gedeputeerde wist dat het Ministerie geen gelden ter beschikking stelde. Hij wilde doordrukken onder het motto "dan is er geen weg terug". Com v.d. Kon in N.H. (H.Borghouts) verspilde ca 100 milj in de Ishave affaire in Ijsland. Hij moest aftreden. Desondanks werd hij vervolgens voorgesteld als voorzitter van het A.B.P. het grootste beleggingsfonds van Ned. Op het nippertje werd er een stokje voorgestoken. Vervolgens werd hij notabene voorgesteld voor de 1e Kamer. Idem met Leemhuis-Stout als oud Com v.d. Kon moest aftreden na de Ceteco affaire in Z.H., verkreg nadien nog betere Overheidsfuncties.



Vervolgens tijgen in die jaren de sociale lasten zodanig, dat het bedrijfsleven bijna onzicht op een neerwaarste gijdende schaal kwam en verliest haar concurrentie positie aan China etc. En omdat

Nederlanders geen vuil werk meer wensen te doen, kiezen deze mensen voor een uitkering, en wij zoeken buitenlanders ( al dan niet illegaal) om het vuile werk op te knappen. UItkeringstrekkers in de bijstand weigeren in de kas te gaan.



Zo is het gebruikelijk dat wij de schuld geven aan anderen, met z'n allen naar de bliksem gaan! Triest en men maakt mij voor "oude gek"uit!! En echt ik weet nog hoerden miljoenen in Afrika en elders ( dus ook Marokko etc) die reikhalzend op onze centjes azen!!! Zet de poorten maar open!



Sorry het lijken nog wel middeleeuwse tijden!
Peter van Dijk / maatschappelijk werker
@Piet

Telt u de rest van de hele "Stapel" aan vernietigende onderzoeksrapporten van evenveel zovele commissies de laatste jaren daar maar bij op.

O.a. dit was het verwijt van Fortuyn. Incestueuze verbanden in lagen rondom het stuur. Maar ook gebrek aan burgerschap in alle geledingen.

Niet het algemeen belang telt, maar eigen belang.

Jaren geleden zei Bos in een programma dat de doorwerking en uitwerking (wat mij betreft al het gebrek eerst goed door te denken) door Tweede Kamer tekort schiet. Juist zijn partij was o.a. kampioen in wensdenken. Een wet is goedgekeurd en voor de rest is het "op hoop van zegen". De wal keer het schip politiek, of slodderpolitiek, nu slodderwetenschap ook formeel geïntroduceerd is (zoveelste onderzoek binnen zoveelste falend systeem)

Beschavingen gingen door collectieve negatieve moraliteit in bovenlagen ten onder, gecombineerd met de passieve zwijgende meerderheid in alle geledingen.

Bankencrisis, schuldencrisis, Eurocrisis, allemaal te maken met gebrek aan integriteit.

Klokkenluiders krijgen geen steun, wie tegen de stroom inzwemt (Fortuyn!!) in een falend systeem krijgt geen steun van collega's. Wie zet in deze tijd zijn baan op de tocht. Wat gebeurde er in tijden van genoeg banen? De goede mensen vertrokken en een kliek bleef achter, tot banken aan de rem trokken of er ernstige slachtoffers vielen. Dure interim toestanden vervolgens, ach u kent het wel...

Gigantische decadente kapitaalverspilling.

Nu mag een gehandicapte met partner, of zonder partner bijdragen aan de crisis en armoede val.

Van nog geen Euro 1000,00, Euro 400,00 huur betalen (huursubsidie al verrekend), een 60+ echtpaar Euro 140,00 betalen (zorgtoeslag al verrekend), waarvan partner invalide is. Dan nog gas, water, licht, telefoon, internet en verzekeringen. Zaken die niet voor compensatie vatbaar zijn. Je ziet dan minstens op Euro 800,00 vaste lasten bij een inkomen van Euro 930,00 alleenstaande gehandicapte, of Euro 970, gehuwde gehandicapte. Dan vervalt per 1 januari 2015 de AOW voor de iets jongere partner. Die mag voor het eerst van haar leven naar de Bijstand met sollicitatieplicht en vermogenstoetsing.

Wat een land, wat een land, waar dat allemaal maar Kan.
Peter van Dijk / maatschappelijk werker
Wel @Piet, het "Stapelt" verder op hoor. Vanavond berichten in het nieuws over een uitgelekte conceptversie van het rapport over de Amarantis-scholengemeenschap. Uit dat concept blijkt onder meer dat bestuurders zich schuldig hebben gemaakt aan zelfverrijking en belangenverstrengeling. Politiek verontwaardigd. Ja, ja, het bekende resultaat van het wal-keert-schip beleid. Who next? De lijst wordt langer en langer en langer.....

Het is verbijsterend, dat na zovele incidenten, mensen aan het stuur nog steeds de illusie hebben dit verwerpelijke "kunstje" for ever WEL onopvallend te kunnen blijven doen en de politiek weer standaard reageert met foei, foei, maar incidenten gewoon doorgaan. Zoals u al aangaf, niemand is DE probleemeigenaar. Het lijkt wel of het in NL bewust zo is opgezet.
Reinaart
Zoals altijd weer, veel geschreeuw en weinig wol. Vervolgens wordt alles terug gedraaid met een zogenaamd "sorry" we hebben het geprobeerd, maar het is ons niet gelukt. Typisch weer een "Mark Rutte" stunt.
Piet / directeur
Beste KEIJZER. Tja en nu moet ons aller FEMKE een aantal problemen onderzoeken oplossen in de AMARANTIS kwestie. Leuk om FEMKE dit te laten doen. Wat grotendeels door links is veroorzaakt, moet nu door links de doofpot in.



Voor zoiets is ons FEMKE zeer aanzienlijk te licht. Ik zie haar al tegen al deze doorgewinterde rotten met hun adviseurs.



Resultaat "pappen en nat houden", voor de vorm wordt er iets gedaan maar wezenlijk blijft het zo, "op onze kosten"!
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Voorwaarde voor het verkrijgen van KB zou moeten zijn wonen (dus ingeschreven staan van het gehele gezin) en werken in Nederland. Derhalve gewoon opzeggen, die overeenkomst.

Voor expats, die in het buitenland werken en in Nederland belasting betalen, kan via een goedkeurende verklaring een uitzondering worden gemaakt.
Advertentie