of 59250 LinkedIn

Kabinet: 100 miljoen naar werk voor allerzwaksten

De komende vijf jaar krijgen gemeenten in totaal 100 miljoen euro extra waarmee ze werkplekken moeten realiseren voor de allerzwaksten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken zal dat op Prinsjesdag bekendmaken
8 reacties

De komende vijf jaar krijgen gemeenten in totaal 100 miljoen euro extra waarmee ze werkplekken moeten realiseren voor de allerzwaksten. In totaal moeten er 30.000 'beschutte' werkplekken komen, veelal voor mensen met een beperking.

Extra begeleiding
Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken zal dat op Prinsjesdag bekendmaken, zo bevestigen Haagse bronnen maandag berichtgeving hierover van RTL Nieuws.Mensen met een beperking moeten voortaan volgens het kabinet in beginsel bij een gewone werkgever aan de slag. Sociale werkplaatsen kunnen dan verdwijnen. Maar omdat een kleine groep betrokkenen toch veel extra begeleiding nodig heeft, moeten gemeenten voor hen banen regelen. Het streven is dat er nog dit jaar 1600 van dit soort speciale banen komen.

Goede actie kabinet

De PvdA is blij met het besluit, meldt Tweede Kamerlid John Kerstens. 'Wij hebben stevig aangedrongen op actie van het kabinet op dit punt. Het lijkt er nu op dat het kabinet daar werk van maakt. Dat is goed nieuws. Voor de mensen waar het om gaat, en voor sociale werkplaatsen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door van Domburg (raadslid) op
Zoals gewoonlijk wordt er met een aantal miljoenen gestrooid, maar deel dit eens door het aantal mensen waarvoor het bedoeld is: dan kom je uit op een lullige €3333 per persoon. Dat schiet op.
En dan hebben we nog niet naar de uitvoeringskosten gekeken ( bij de WMO is 35% acceptabel?)
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Als de mensen nu al geen werk kunnen vinden, hoe wil je voor de mensen met beperkingen dan een baan vinden. Het is kapitaalvernietiging om de sociale werkplaatsen te sluiten. Hier komt een groep mensen in onze samenleving geïsoleerd te staan. Klijnsma, gebruik je verstand.
Door Opmerker op
@doornroosje24. Inderdaad, tegen veel kosten wordt nu hersteld wat redelijk goed liep. Klinkt net als de kinderopvang........
Door doornroosje24 (floormanager) op
Ik kan het niet volgen. Beschutte werkplaatsen moeten weg om vervolgens weer beschutte werkplaatsen te gaan creëren. Onzekerheid voor niets. Onzinnig zoiets. waarom niet de beschutte werkplaatsen gehouden. Of wil de Pvda weer zieltjes winnen?
Door Ra op
Je kunt die 100 mln beter weggeven aan de allerzwaksten, hoeven ze geen manden te vlechten en blijft zo'n 75mln minder aan de pvda strijkstok kleven.
Door Donders (mederwerker) op
De wet sociale werkvoorziening schaft deze klijnsma af.en Samson roepen er verander niets.en de mensen in de beschutte werkplekken word de salaris afgepakt en de dag besteding in geduwt te triest voor woorden en nu een doekje voor het dood bloeden van de zwakte van de onderkant van de arbeidsmarkt zijn weer de ziele poten.ik word er erg verdrietig van dit beleid.totaal geen toekomst en gericht op korte termijn.
Door Alfred op
Schadelijke symboolpolitiek Klijnsma. Voor mensen met fysieke beperkingen maar een intelligente geest is volgens mij alle ruimte. Maar om het heel bot te zeggen: voor mensen met geestelijke behinderingen gewoonweg niet, toegevoegde waarde is negatief (wat men in bedrijfsleven allang weet), het werk is te complex en niemand heeft met bezuinigingen tijd voor begeleiding. En volgens bijv. Wajong-cijfers UWV is dat minimaal NEGENTIG procent van clienten. Daar is in steeds complexer wordend werk gewoon geen emplooi voor.
Door Hakuna Matata op
Van de uitdrukking "allerzwaksten" word ik niet goed!! Ongelooflijk denigrerend! Mensen met een handicap kunnen vaak héél véél met een beetje hulp. Bijvoorbeeld mensen in een rolstoel : ze hebben een hulpmiddel nodig, maar zwak?? Nee, absoluut niet! Trouwens : véél mensen weten niet dat een bril ook een hulpmiddel is net als een rolstoel, hoorapparaat, enz. . Zijn mensen met een bril dan ook zwak?