Advertentie
sociaal / Nieuws

Islamitische school moet in scholenplan Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer moet een vestiging van de islamitische basisschool Yunus Emre opnemen in het gemeentelijke plan van scholen.

14 november 2018

De gemeente Zoetermeer moet een vestiging van de islamitische basisschool Yunus Emre opnemen in het gemeentelijke plan van scholen. 

Raad van State
De onderwijsminister had dat al zo bepaald, maar Zoetermeer stapte naar de Raad van State. Daar gaf de Afdeling bestuursrechtspraak de minister gelijk.

Maastricht
Om een bijzondere school te beginnen moet het bestuur aantonen dat die op voldoende leerlingen kan rekenen. Yunus Emre zegt dat er in Zoetermeer net zoveel belangstelling zal zijn als voor een islamitische school in Maastricht en daarmee genoeg. Zoetermeer dacht van niet, maar de Raad van State nu weer wel.

Scholenplan
Dat betekent dat de gemeenteraad de vestiging moet opnemen in het scholenplan en de school in aanmerking komt voor bekostiging door de minister. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Het lijkt mij tijd, om de tweedeling in de samenleving te stoppen, het bijzonder onderwijs af te schaffen.
Dieuwe / adviseur
Broadcaster;

kun je ook eerst nadenken voordat je wat schrijft: het bijzonder onderwijs is een recht waar jarenlang voor is gevochten; ken je geschiedenis.
Monique
D te N

Als je jarenlang hebt gevochten voor een recht, hoeft dat niet te betekenen dat dat recht moet blijven bestaan als blijkt dat dit soort vormen onderwijs inderdaad zoals Broadcaster zegt een tweedeling bevorderen
Advertentie