Advertentie
sociaal / Nieuws

Intimidatie en slechte omstandigheden bij sw-bedrijf Schiedam

BGS, het sociale werkplaats-bedrijf waar de gemeente Schiedam mee samenwerkt heeft de zaken niet goed op orde. Er heerst een cultuur van intimidatie en slecht werkgeversschap.

07 mei 2013

Intimiderend handelen, schending van de gedragscode en een schijn van belangenverstrengeling. Hieraan zou de top van BGS, een bedrijf voor sociale werkvoorziening van de gemeente Schiedam, zich schuldig hebben gemaakt. Dat concludeert een onafhankelijke commissie in een maandag verschenen onderzoeksrapport.

Directeur op non-actief

De directeur en vier van zijn medewerkers werden in november vorig jaar op non-actief gezet. De vertrouwenspersoon van BGS zou meldingen van werknemers hebben gekregen over onheuse bejegening, waarbij de bedrijfscultuur in gevaar kwam.
 
Weinig ontwikkelingsmogelijkheden 

De commissie, onder leiding van Tonny van de Vondervoort, stelt dat er met betrekking tot de werkcultuur sprake is van onvoldoende aandacht voor de ontwikkelingsmogelijkheden van WSW-medewerkers. Het ziekteverzuimbeleid is streng.
 
Geen goed werkgeverschap 

,,De bedrijfscultuur laat op het punt van zorgvuldige bedrijfsvoering, goed werkgeverschap en behoorlijke omgangsvormen veel te wensen over'', aldus de commissie. Die vindt dat de directeur en het hoofd financiën en economische zaken een zware verantwoordelijkheid dragen in het ontstaan en in stand houden van deze cultuur.
 
Gemeente reageerde niet 

De commissie zegt ook dat verschillende colleges en de ambtelijke top hebben verzuimd ,,zorg te dragen voor voldoende 'checks and balances'.'' ,,De gemeente heeft onvoldoende gereageerd op signalen, die er wel waren.''
 
Geschrokken 

In een reactie zeggen burgemeester en wethouders geschrokken te zijn van vooral de omgangsvormen in het bedrijf. Het college gaat bekijken welke maatregelen er nu moeten volgen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Henri Okken / Hoogeveense burger.
Gemeente reageerde niet!. Het zelfde probleem als in Drenthe bij Alescon !. Verantwoordelijke bestuurders die al jaren op de hoogte waren van schandelijke misbruik praktijken tegen gehandicapte personen. Nog veel erger!, Verantwoordelijke bestuurders gaan vrij uit. Onze ( rechtstaat !. Slachtoffers worden aan hun lot over gelaten. Met alle respect, het word nog erger,deze mensen durven zich ( christenen te noemen, om van te kotsen! Een maffia bestuur ,dat zich al jaren bezig houd met corruptie misbruik intimidatie, te veel om op te sommen !. Hier om de hoek bij de buren worden ze ook wel de criminele sector genoemd. Het zal mij niet verbazen, dat de verantwoordelijke bestuurders in Schiedam naar huis worden gestuurd , geridderd in naam van ons oranje en daarnaast een vette handdruk mee krijgen. Ja zo werkt dat in ons Nederig landje, waar de politieke leiders zich verschuilen achter de grote blunders. Vriendjes politiek en bedrog!. De maffia cultuur, van het Hoogeveense bestuur !. De bewijzen spreken voor zich!!. Recht voor z'n raap ,H. Okken klokkenluider misbruik , corrupte. Drenthe.
Hans Bakker / Ambtenaar
Is dit wat men noemt een sociale werkplaats ?
Met de nadruk op het sociale aspect.
wswland
Wswland is een paar maanden geleden bij de Staatsecretaris op bezoek geweest.



Wij hebben met de Staatsecretaris gesproken over de noodzakelijke vernieuwingen op het gebied van werk en inkomen.





Wij hebben doormiddel van onze praktijk kennis en passende visie ontwikkeld.

Die door het inkorten en vereenvoudigen van de bestuurlijke lagen veel besparingen oplevert en juist dat geen genereert voor de noodzakelijke vernieuwingen op het gebied van werk en inkomen voor de Nederlandse samenleving.

Vervolgens heeft Wswland haar visie gedeeld met de Staatsecretaris, die hier behoorlijk van onder de indruk was.



Aan de hand van dit gebeuren adviseren wij met klem, om via dit medium ons advies nogmaals onder de aandacht te brengen bij de Staatsecretaris.



Team Wswland.

Johannes Sociaal
Er zijn de laatste tijd een aantal onderzoeken geweest binnen SW-bedrijven.



Overal hoor je verbaasde reacties over de bevindingen.



De realiteit wil echter dat een hoop ambtenaren wegens disfunctioneren naar de SW zijn overgeplaatst, zo deden ze tenminste nog wat ipv zo wachtgeld vangen.



De SW-sector is zo een verzamelplaats geworden van falende en graaiende ambtenaren.



Het zou een goede zaak zijn om dit soort onderzoeken binnen alle SW-bedrijven te doen voordat zij geïmplementeerd worden in de komende werkpleinen, de rotte appels moeten eruit.



Willen wij als Nederlanders goed functionerende werkpleinen dan moet de basis goed zijn, de topbestuurders van de SW-bedrijven zelf zijn dit lang niet allemaal op dit moment.
Advertentie