Advertentie
sociaal / Nieuws

Herstel aardbevingsschade levert werk op

Het Groningse bureau E & E Advies deed in opdracht van het Samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen onderzoek naar het effect van de besteding van de 1,2 miljard euro die minister Henk Kamp van Economische Zaken beschikbaar heeft gesteld. Het geld is bedoeld als compensatie voor de schade door de aardbevingen.

30 april 2014

Het herstellen van de aardbevingsschade in Noord-Groningen levert een forse economische impuls op voor de regio. Het herstel van schade, het nemen van preventieve maatregelen en het verduurzamen van woningen levert in totaal voor 7000 manjaren werk op. Dat blijkt uit een onderzoek van het Groningse bureau E & E Advies, zo bevestigde woensdag een woordvoerder.

Compensatiefonds
Het bureau deed in opdracht van het Samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen onderzoek naar het effect van de besteding van de 1,2 miljard euro die minister Henk Kamp van Economische Zaken beschikbaar heeft gesteld. Het geld is bedoeld als compensatie voor de schade door de aardbevingen.

Ervaring en expertise
Ook op langere termijn kan de Groningse economie profijt hebben van de werkzaamheden, omdat er veel ervaring en expertise opgebouwd kan worden over duurzaam en aardschokbestendig bouwen. ,,Al met al betekenen de werkzaamheden een grote kans voor de door de bevingen getroffen regio'', aldus Geert Visser van het onderzoeksbureau.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
We maken het eerst kapot en dan levert het nog geld op ook. Wat een waardeloos argument. Starten met WOIII zou ik zeggen. Kunnen we over een paar jaar weer lekker alles opbouwen, Bullshit.
a.a. smits
1,2miljard? Een schijntje bij wat we daar jarenlang voor uit de gond hebben gehaald. Ga je schamen Henk (en Gijs).
Advertentie