of 59250 LinkedIn

Herbeoordeling pgb's moet voor 1 oktober

Om een chaos als begin dit jaar te voorkomen, moeten gemeenten de pgb's van hun inwoners voor 1 oktober opnieuw beoordelen.
7 reacties

Gemeenten moeten de herbeoordeling van 125.000 persoonsgebonden budgetten voor zorg voor 1 oktober hebben afgerond. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft dat de wethouders die over de pgb's gaan onlangs laten weten in een brief.

pgb-debacle

Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt berichtgeving daarover in het AD. Dát de gemeenten de dossiers opnieuw moesten beoordelen, wisten ze overigens al veel langer, aldus de woordvoerder van Van Rijn. De deadline van 1 oktober is wel nieuw. De herbeoordeling was eerder afgesproken en de staatssecretaris wil haast maken om een pgb-debacle zoals begin dit jaar te voorkomen.

Op tijd
In de herbeoordeling wordt gekeken of mensen nog recht hebben op een pgb en op hoeveel uur zorg ze recht hebben. Volgens Van Rijn is het van groot belang dat budgethouders op tijd weten hoeveel ze krijgen volgend jaar, om ook afspraken te maken met hun zorgverleners. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Ook gemeenten moeten zich gewoon aan afspraken houden. Van prutswerk hoeft helemaal geen sprake te zijn. De nieuwe wetgeving is op 1 januari 2015 ingegaan dus volgens mij is het meeste werk al achter de kiezen. Het is m.i. niets meer dan nog eens een signaal van Van Rijn richting gemeenten. Van opjagen is al helemaal geen sprake.
Door mark op
We verlengen gewoon met 15 dagen. Daarmee voldoen we aan de onmogelijke eis van de heer van Rijn. Ondertussen nemen we de tijd om het onder handen werk goed uit te voeren.
Door Piet op
Daarnaast geldt het overgangsrecht t/m 31/12. Cliënten zullen er ook voor kiezen om de indicatie kort op die datum te laten plaatsvinden (bij een doorlopende indicatie) om te voorkomen dat ze voor het einde van het overgangsjaar al minder uren geïndiceerd krijgen.
Door Roeland op
De gemeenten worden weer eens opgejaagd door de regering. Terwijl de SVB 3 maanden krijgt om alle compleet ingevulde aanvragen nog even te checken.
Waarom horen we de VNG niet protesteren. Oh wacht, de nieuwe voorzitter is ook weer een vriendje van Rutte.
Door de Goot op
Inderdaad @Linda, prutswerk van de hoogste plank. De eis van Van Rijn komt neer op 4000 beoordelingen per dag. En zo'n beoordeling kun je niet even vanachter het bureau doen. Je moet als gemeente praten met de aanvrager, de zorgverlener(s) en vaak ook (medische) professionals. Met deze termijn dwingt de Staatssecretaris ook tot prutswerk.
Door Mr. J.P. Klevant Groen (juridisch adviseur) op
Mag ik de suggestie doen om af te stappen van de gedachte dat iedereen in heel Nederland op hetzelfde moment iets moet? Misschien kan een PGB wel gewoon per 12 december of 6 maart gewijzigd worden?
Door Linda op
Ha, ha, staatssecretaris Van Rijn wil ook weer eens wat.
Is er nog iemand die deze prutser serieus neemt ?