of 59232 LinkedIn

GroenLinks Utrecht wil prostitutie vanuit huis gedogen

De inmiddels gesloten prostitutieboten aan het Utrechtse zandpad
De inmiddels gesloten prostitutieboten aan het Utrechtse zandpad
1 reactie

De Utrechtse fractie van GroenLinks wil dat prostituees in die stad tijdelijk toestemming krijgen om vanuit huis te werken. De gemeente zou daar toestemming voor moeten geven, zolang de nieuwe prostitutiezone aan het Zandpad niet klaar is. Dat is pas voor 2016 voorzien.

Seksboten
In Utrecht is prostitutie op dit moment helemaal verboden. Vorig jaar trok de gemeente de vergunningen in van exploitanten op twee locaties, waaronder de seksboten langs het Zandpad. De seksboten komen niet meer terug. Er zijn nog geen nieuwe vergunningen aan exploitanten afgegeven.

Bouwers
Utrecht wil de meest vooruitstrevende prostitutiezone van het land openen, maar eerder deze maand bleek dat daarvoor geen bouwers te vinden zijn. De gemeente gaat de voorwaarden nu versoepelen, maar de opening van de nieuwe sekszone loopt daardoor opnieuw vertraging op.

Geen inkomen 

Prostitutie vanuit huis is in Utrecht ook verboden. Volgens collegepartij GroenLinks hebben de vrouwen die op het Zandpad werkten nu geen inkomen en werken zij noodgedwongen maar illegaal vanuit woonhuizen. Het tijdelijk toestaan van thuisprostitutie zou de vrouwen helpen aan een legale werkplek.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (kritische burger) op
Wat zijn die GroenLinksers toch een zeldzame, wereldvreemde sukkelaars.Al die werkloze prostituees werken nu alleen via internetcontacten. De oorzaak van een probleem wordt in bestuurlijk Nederland nooit echt aangepakt en zo creëer je bestuurlijk onvermogen. Zo zie het onvermogen van de gemeente Utrecht om goed en degelijk te handhaven. Als de gemeente als vergunningverlener deugdelijk had gehandhaafd, dan waren er ook geen problemen met al dan niet vermeende mensenhandel geweest. Nu zit de hele prostitutie in een schemerzone en raakt ook de politie het zicht er op kwijt. Maak dan nog liever van het oudste beroep een toeristische attractie voor dagjesmensen... Die GL-politici zijn nog veel erger dan vroeger die gereformeerden qua hun dubbele moraal.